Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Hoe groene thee maken?
In ons land zijn de meeste mensen gewend on hun thee te zetten van water dat net van de kook is. Voor het zetten van groene thee is dit echter geen optimale methode van theezetten. Op het moment dat men af wil vallen met behulp van groene thee zal men het dan ook anders moeten gaan doen. Het is namelijk nodig dat men hiervoor zoveel mogelijk van de werkzame stof die in de groene thee zit zal worden behouden.

Op het moment dat men de groene thee op een niet juiste manier zou zetten dan loopt men het risico deze werkzame stoffen kapot te koken. Groene thee dient men daarom niet te zetten met water dat te heet is. Het laten trekken van de groene thee met te heet water zou er immers voor kunnen zorgen dat een belangrijk deel van de aanwezige werkzame stoffen zoals bijvoorbeeld de antioxidanten verloren zullen gaan en men dus het positieve effect van de thee zou kwijtraken.

Bij het zetten bvan de groene thee kan men daarnaast nog de overweging maken tussen het gebruik van gewoon water uit de kraan of, in plaats daarvan, bronwater te gaan gebruiken. Een verschil in smaak zal het zeker op gaan leveren omdat bronwater ervoor zal zorgen dat de groene thee die men ermee heeft gezet een veel puurdere smaak zal hebben dan de thee die met water is bereid. Bovendien zal de groene thee die met bronwater is gezet veel beter van smaak zijn. Wat de werking van de thee betreft zal het gebruikte water geen invloed hebben.

Om op een juiste manier groene thee te zetten gaat men als volgt te werk. Allereerst brengt men water aan de kook in een fluitketel of een waterkoker, dit maakt geen verschil en men kiest de manier die er voor handen is. Daarna laat men het gekookte water eerst zeven tot tien minuten afkoelen waardoor het water een temperatuur van ongeveer tachtig graden Celsius zal bereiken. Van het water kan men nu thee gaan zetten. Daarvoor laat men de groene thee tussen de drie en de vijf minuten *trekken.
*