Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Verschil tussen witte thee en groene thee
Groene thee heeft zijn speciale eigenschappen te danken aan het feit dat er theeblaadjes voor gebruikt worden welke minimaal bewerkt worden (geoxideerd). De groene en de witte theeblaadjes worden dus minder geoxideerd dan bijvoorbeeld de blaadjes die gebruikt worden voor de zwarte theesoorten (zoals English Blend, Earl Grey en thee met een smaakje).

Doordat de groene en de witte thee tamelijk puur blijft, blijven de voorname werkzame stoffen beter behouden, dit in tegenstelling tot bij de zwarte thee het geval is. Men kan, indien men hiervan houdt dus ook prima kiezen voor een groene thee waaraan men een smaakje toe heeft gevoegd. Groene thee kan men onderscheiden van de zwarte thee door te kijken naar de kleur. De groene thee is in de regel licht geel van kleur, soms ook wat lichtbruin of een beetje groen. Zwarte thee daarentegen is in de meeste gevallen donkerrood, donkerbruin of in bepaalde gevallen zelfs bijna zwart.

Witte thee is in principe beter voor de gezondheid maar nog relatief nieuw op de markt. Witte thee wordt gemaakt van erg jonge blaadjes van de theeplant welke de grootste hoeveelheid goede stoffen bevatten. Vandaag de dag is witte thee eveneens steeds vaker gewoon in de supermarkt te verkrijgen. Er is, tot nu toe, minder wetenschappelijk onderzoek naar deze witte thee, gedaan, maar men kan er vanuit gaan dat witte thee dezelfde eigenschappen heeft als de groene thee. Deze zou dus eveneens een goed hulpmiddel kunnen zijn bij het afvallen.

Thee waaraan suiker toe is gevoegd wil automatisch zeggen dat men een grotere hoeveelheid energie binnenkrijgt. Suiker is dan wel een echte dikmaker, maar doet de goede eigenschappen van de groene thee echter niet teniet. Groene thee zonder suiker is wel minder rijk aan calorieën, maar zal zeker niet minder goede stoffen bevatten dan de groene thee waaraan wel wat suiker toe is gevoegd. Men kan eveneens kiezen voor het toevoegen van zoetjes> Wel moet men dan bedenken dat deze kunstmatige zoetstoffen wellicht ongezond kunnen zijn omdat deze dikwijls aspartaam bevatten. Welke thee men ook gebruikt overdrijf dit niet want thee bevat cafeïne wat slapeloosheid kan veroorzaken.