De behandeling van een lintworm bestaat uit: medicatie waarmee men de lintworm kan bestrijden. Deze middelen kan men alleen op doktersrecept verkrijgen en zijn dus niet vrij te koop bij een drogist. De duur van de behandeling en de dosering is afhankelijk van het soort lintworm. De behandelend arts zal dit daarom van persoon tot persoon bepalen.
Op het moment dat men een pernicieuze anemie op heeft gelopen doordat men een besmet is geraakt met een lintworm door het eten van vis dan krijgt men injecties met vitamine B *toegediend.
Op* plaatsen in het lichaam waar het mogelijk is worden zogenaamde lintwormcysten operatief verwijderd. Maar voordat men aan een dergelijk operatieve ingreep kan beginnen zullen deze eerst gedood dienen te worden met behulp van alcohol of zout. Dit gebeurt op besmetting van andere personen of van de betreffende patiënt zelfs te kunnen voorkomen. Bij personen waarbij men niet kan opereren of die een te groot aantal cysten in hun lichaam hebben zitten worden speciale medicijnen toegediend om de lintwormen te lijf te kunnen gaan. Om ontstekingen tegen te kunnen gaan, die als gevolg van de lintwormcysten kunnen zijn ontstaan worden er aan de betreffende patiënt corticosteroïden gegeven.
Zoals uit het voorgaande is gebleken kan een besmetting met lintworm niet zomaar even met behulp van zelfmedicatie worden bestreden. Men dient hiervoor eerst een arts te bezoeken en nadat deze vast heeft gesteld dat het om een lintworm gaat kan de behandeling pas in gang worden gezet. In een aantal gevallen is het zelfs noodzakelijk dat een patiënt zich meldt bij een gespecialiseerd arts, meestal is deze gevestigd in een ziekenhuis, om goed behandeld te kunnen worden. In het geval van lintwormcysten is een ziekenhuisopname in veel gevallen noodzakelijk.