Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Gastric bypass (de operatie)
Er zijn een aantal verschillende manieren waarop deze een chirurg een gastric bypass uit kan voeren. In essentie echter zal elke manier van opereren als volgt verlopen. Na het blootleggen van de maag door het maken van een incisie zal de chirurg van het bovenste gedeelte van de maag een mini-maag maken welke een inhoud van circa 15 tot 30 milliliter (1 tot 2 lepels) zal hebben, dit volume zal op een effectieve wijze de hoeveelheid voedsel dat in kan worden genomen beperken. De maag kan kleiner worden gemaakt door het fysiek scheiden, dan wel door het verdelen met behulp van chirurgische nietjes. Dikwijls kiest men ervoor om de maag fysiek te scheiden om op die manier te voorkomen dat de maag zichzelf zal herstellen en de operatieve ingreep als zodanig ongedaan wordt gemaakt. Nadat de maag is gescheiden is de dunne darm aan de beurt om gescheiden te worden en zal de maag op een andere manier aan de dunne darm worden verbonden. De nieuw ontstane maag zal daarna direct aan worden gesloten op de dunne darm. De hoeveelheid dunne darm die wordt gebruikt is afhankelijk van de gekozen methode en zal uiteindelijk de hoeveelheid voedingsstoffen die nog door het lichaam op (kunnen) worden genomen beïnvloeden. Gastric bypass Roux en -Y * is de meest voorkomende vorm van een gastric bypass. Deze operatiemethode heeft de minste complicaties en het minste opnameverlies van noodzakelijke voedingsstoffen. Circa 45 centimeter onder de maag wordt de dunne darm losgemaakt, en bovenop de plaats waar deze net is losgemaakt weer vastgemaakt. Hierna wordt de nieuwe maag met behulp van een Roux-deel vastgezet in een Y-connectie op de dunne darm. In de proximale *procedure wordt het bovenste dunne darmgedeelte gebruikt (80 tot 150 centimeter) om de bypass te bevestigen. Daarmee voorkomt men een tekort aan opname van essentiële voedingsstoffen en het ontstaan van ziektes. Bij een Gastric bypass, Roux en -Y (distaal) wordt de als de Y-connectie op een lager gelegen plaats aan de dunne darm vastgemaakt (distaal) en is de hoeveelheid overgebleven darmen om voedingsstoffen op te nemen op een evenredige wijze minder geworden.