Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Gezicht verzorging
Een stralend uiterlijk heb je niet altijd in de hand, maar je kunt er wel veel aan doen om dit te bereiken. Net als je hele lichaam heeft je gezicht de goede verzorging nodig. Dit betekend de juiste middelen gebruiken als dit nodig mocht zijn en vooral het openhouden van de poriën. De samenstelling van je huid is belangrijk voor de verzorging van je gezicht, heb je een droge, vette, normale- of gemengde huid. Bij de meeste drogisten kun je een huiddialyse laten maken zodat je weet wat je moet doen.

In de meeste gevallen is reinigen met lauw water het beste voor je gezicht, zeep is vaak verkeerd voor de gevoelige huid, met name rond de dunne huid van de ogen. Verwijder make-up elke avond van je gezicht met daarvoor bestemde milde producten. Altijd naspoelen met een flinke hoeveelheid lauw water. Gebruik hydraterende crème als vochtinbrenger, dit hoeft niet de duurste te zijn als de crème maar op waterbasis is en geen agressieve toevoegingen bevat. Veel water drinken zorgt voor reiniging van binnenuit. Kijk uit met het uitknijpen van puistjes of mee-eters. Gebruik speciale hulpmiddelen en reinig de huid nadien goed met een watje alcohol.

Het voorhoofd en de neus zijn vaak de vette gedeelten van de huid. Hiervoor kun je regulerende crème gebruiken. Het scheelt ook als je minder vet eet. Neem regelmatig een stoombadje of masker om de huid van het gezicht te verwennen. Bescherm de huid van het gezicht in de schrale wintermaanden met een klein laagje crème. Let bij eventuele zeep en crème goed op de samenstelling van je huid. Met lippenstift, glos of speciale lippencrème kun je lippen zacht en vochtig houden. Droge lippen betekent velletjes en scheurtjes. Houdt de huid van het gezicht soepel door oefeningen. Wenkbrauwen omlaag en omhoog, breed lachen en tuiten, mondhoek links optillen met neus, dan de rechterzijde. Ogen dichtknijpen en ver opensperren. Door de oefeningen kun je de spieren en bloeddoorstroming in je gezicht actief houden. Niet alleen krijg je een gezonde, verzorgd uitziende huid, ook krijg je een betere kleur en vaak minder snel rimpels.

We willen steeds natuurlijker leven, zowel qua eten, als ook op het gebied van kleding en nu bij het kiezen van onze cosmeticaproducten. Hoe ‘natuurlijk’ zijn cosmetische producten eigenlijk en kunnen we het beschouwen als een tijdelijke hype of een blijvertje voor de komende jaren? Allereerst is het goed om...

Voor een gezicht behandeling kun je een afspraak maken met de schoonheidsspecialiste, maar je kunt ook heel eenvoudig jezelf een gezicht behandeling geven. De bedoeling van een gezicht behandeling is een diepe reiniging van de poriën, het verwijderen van dode huidcellen, de huid extra voeden en zorgen voor een goede...