Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Inslapen hond
Een hond is de beste vriend van een mens. Jammer dat een hond niet zo oud kan worden als een mens. Het gevolg is dat we vaak de pijnlijke beslissing moeten nemen om de huisvriend waarvan we zo zijn gaan houden, in te moeten laten slapen. Ook al weten we dat dit kan gebeuren, toch stellen we dit moment het liefst zo lang mogelijk uit. Afscheid nemen doet altijd pijn, als dit afscheid voor altijd is kan het leed soms niet te overzien zijn, zeker niet als jij degene bent die de beslissing moet nemen en het beestje weg moet brengen. Eigenlijk moet je jezelf deze stap al voor de aanschaf van een hond voor ogen houden.

Het laten inslapen van een hond wordt gedaan als de hond ondragelijk lijdt maar soms ook omdat een behandeling te kostbaar is. Vooral in het laatste geval voelt de beslissing om de hond te laten inslapen gedwongen aan waardoor de laatste stap voor het baasje of vrouwtje van de hond vele malen zwaarder zal zijn. Afhankelijk van de situatie krijg je nog altijd de kans om afscheid te nemen van de hond in huiselijke kring of bij de dierenarts. Bij het inslapen van de hond moet in de eerste plaats rekening gehouden worden met de gevoelens van de hond zelf. Je hond voelt de spanning en het verdriet. Probeer jezelf rustig te houden zodat ook de hond rustig blijft en geen angst gaat voelen.

Ook wordt rekening gehouden met de aanwezigheid van kinderen. Bereidt de kinderen zo goed mogelijk voor op dat wat staat te gebeuren, leg uit waarom. Vraag of de kinderen bij het inslapen van de hond willen zijn, dwing ze niet. Bij het inslapen van de hond krijgt de hond eerst een rustgevende injectie waarop hij of zij snel in slaap valt. Pas daarna wordt een injectie recht in het hart geplaatst. Het inslapen van de hond duurt dan nog een paar minuten. Blijf bij de hond tot deze slaapt na de eerste injectie, de tweede injectie hoef je als je het niet aankunt niet bij te wonen.

Net als een mens kan ook een kat ziek worden of gebreken krijgen die het leven van de kat moeilijk, pijnlijk of ondraagbaar maken. Aan een kat is meestal te merken dat deze in een laatste stage is. De kat verliest de oriƫntatie, kan constant rond miauwen of tegen dingen...