Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Tegen snurken
Iemand die snurkt kan voor veel stressvolle momenten zorgen in een relatie. Sommige mensen snurken bij tijden, anderen snurken constant. Het snurken heeft vaak een lichamelijke oorzaak. Dit kan een afwijking zijn, een aandoening maar ook een verkeerde slaaphouding en levensstijl kunnen snurken veroorzaken. In de meeste gevallen kun je iets tegen snurken doen of laten doen. De oplossing kan op medisch gebied liggen, maar ook huis- tuin en keukenmiddeltjes kunnen soms helpen om het snurken tegen te gaan.

Snurken kan veroorzaakt worden door een verstopte neus. Maak je neus voor je gaat slapen goed schoon, gebruik een zoutoplossing en zorg voor een goede vochtigheidsgraad op de slaapkamer. Een bekende remedie bij rugslapers is een tennisbal in de pyjama naaien zodat men niet op de rug kan slapen. Bij rugslapers ontstaat het snurken door het zakken van de huig of het terugzakken van de tong, een speciale beugel kan helpen om de keelholte open te houden. Ook kan het helpen om het hoofdeinde van het bed omhoog te zetten of een bed te kopen met een verstelbare bedbodem. Extra kussens helpen vaak maar tijdelijk omdat men tijdens de slaap de kussen verduwd of onder de kussens zakt.

Ook kun je zelf je alcoholinname beperken, teveel alcohol verergert het snurken. Mensen met overgewicht snurken sneller en meer dan mensen met een normaal gewicht. Probeer om een paar kilo’s te verliezen al dan niet met de hulp van een diëtiste. Als deze middelen niet helpen dan kan er een medische oorzaak zijn als het snurken opeens is begonnen. Vergrootte keelamandelen of poliepen op de stembanden kunnen snurken veroorzaken, ook kan snurken ontstaan door een scheefstaand neusschot. Het verzakken van de huig kan eveneens snurken veroorzaken. Meestal helpt een kleine ingreep om van het snurken af te komen. Blijft je partner snurken gebruik dan oordopjes of slaap op een andere kamer. Door ruzie te maken over het snurken kun je een slaapstoornis veroorzaken, de snurker krijgt angst om te slapen. Soms helpt het om eerder naar bed te gaan, veel partners horen het snurken niet als zij eerder in slaap vallen.

Snurken is een eigenschap waar je zelf vaak weinig aan kunt veranderen maar die een grote invloed heeft op de rust in huis en in je relatie. Bovendien raak je door snurken zelf vaak oververmoeid omdat je per nacht regelmatig wakker gestoten wordt door een geïrriteerde partner. Veel mensen hebben...