Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Soepdieet of koolsoepdieet
Het soepdieet, wat eveneens bekend staat als het koolsoepdieet, is ontworpen voor hartpatiënten die te kampen hebben met overgewicht maar die op korte termijn af moesten vallen vanwege een operatie die op stapel staat. Het dieet zal namelijk helpen om snel een behoorlijk aantal kilo’s aan lichaamsgewicht kwijt te raken. Dit gebeurt dan op een veilige, evenwichtige en verantwoordelijke wijze. Het is met dit dieet mogelijk om tussen de vier en een halve tot wel negen kilo in slechts zeven dagen te verliezen.

Het soepdieet zal het vet dat in het lichaam op ligt geslagen snel laten verbranden. Het geheim van het dieet is dat men een groter aantal calorieën verbrand dan dat men tot zich neemt. Op het moment dat men het soepdieet strikt volgt zal dit het lichaam bovendien zuiveren en men zal een gevoel van welbevinden krijgen zoals nooit eerder tevoren. Na zo’n drie dagen zal men zich reeds wat minder zwaar voelen en een zich veel energieker voelen, tenminste wanneer men in die tijd niet gesmokkeld heeft met de regels van het dieet. Nadat men een paar op het soepdieet is zal men ervaren dat de peristaltiek, oftewel de darmbeweging, is veranderd. Hoewel men wel zwarte koffie mag drinken gedurende het volgen van het soepdieet zal men na een paar dagen ervaren dat men geen behoefte aan cafeïne meer heeft.

Doordat men gedurende het dieet zoveel van de soep mag eten als men wil, is de kans op een gevoel van honger kleiner of zelfs geheel verdwenen. De soep bevat namelijk geen calorieën. Maar ook: hoe meer men van de soep eet, hoe meer gewicht men uiteindelijk zal verliezen. Gedurende het volgen van het dieet dient men wel iedere dag minstens 1 kop van de soep te eten. Wel is het zo dat wanneer men enkel deze soep zal eten voor een langere tijd dan kan dit een vorm van ondervoeding of tekorten tot gevolg hebben.

Indien men niet gesmokkeld heeft zal men na de zevende dag behoorlijk wat gewicht zijn kwijtgeraakt maar omdat elk mens een andere werking van de spijsvertering kent, kan dit uiteenlopen.