Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Behandeling koorts
Koorts treedt in de meeste gevallen niet zomaar op, er zijn vaak ook andere symptomen waar te nemen. Aan deze bijkomende verschijnselen van koorts zoals onder andere hoofd- of spierpijn kan wat worden gedaan. Men zou dergelijke klachten immers kunnen worden behandeld met middelen zoals bijvoorbeeld paracetamol, ibuprofen of aspirine. Aspirine kan men echter beter niet aan kinderen jonger dan 15 jaar geven.

Toch hoeft men niet meteen de medicijnkast in te duiken op het moment dat men zelf of een kind koorts heeft. Koorts is immers een natuurlijke reactie van een lichaam en het hiermee helpen om bijvoorbeeld een infectie te lijf te gaan. Virussen en bacteriƫn worden door de hogere lichaamstemperatuur namelijk minder in de gelegenheid gesteld om zich voort te planten en te groeien. Overigens zegt de hoogte van de koorts niet veel over de ernst van de ziekte waaraan men zou lijden. Met name bij kinderen kan de korts al snel erg hoog oplopen. Ligt dfe temperatuur onder de 39 graden Celsius dan is het gewoon mogelijk om deze uit te zieken zonder dat hier een arts ana te pas hoeft te komen.

Om de temperatuur een beetje kwijt te kunnen raken kan men overigens wel kleding dragen die luchtig is. Verder is voldoende drinken erg belangrijk als men koorts heeft en dient men eveneens genoeg rust te nemen. Dit wil echter niet per se zeggen dat men in bed dient te liggen of binnenshuis moet blijven als men koorts heeft.

Is de koorts niet na drie dagen aan het zakken dan moet er wel een arts worden geraadpleegd. Dit geldt zeker voor kinderen die naast het hebben van meer dan 39,5 graden Celsius ook een zieke indruk maken. Hierbij kan men denken aan tekenen van sufheid, braken, een stijve nek, slecht drinken, benauwd zijn of diaree hebben. Is het kind jonger dan drie maanden dan dient overigens direct een arts te worden geconsulteerd als er koorts wordt geconstateerd. Ook bij het optreden van een koortsstuip, benauwdheid, verwardheid, sufheid, prikkelbaarheid of puntvormige bloedinkjes in de huid is dit in alle gevallen noodzakelijk om complicaties te voorkomen.