Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Behandeling misselijkheid en overgeven
Om misselijkheid en overgeven te kunnen bestrijden dient men eerst te weten waardoor dit wordt veroorzaakt. Pas w3anneer men de oorzaak kent kan men deze in bepaalde gevallen bestrijden. Is men misselijk of moet men overgeven ten gevolge van een voedselvergiftiging of van te veel alcoholische drank die men heeft gedronken dan is braken de meest optimale manier om de schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen. Wanneer deze namelijk door heel het spijsverteringskanaal dienen te gaan dan zal er een grotere hoeveelheid van in het lichaam terechtkomen en daar schade aanrichten.

Op het ogenblik dat men echter misselijk is of moet overgeven ten gevolge van een zwangerschap, reisziekte of een infectie dan kan men wel bepaalde medicatie gebruiken om de misselijkheid te remmen en het braken tegen te gaan. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan een antibioticum, indien het een bacteriƫle infectie betreft, of een medicijn dat de aanmaak van maagzuur zal remmen. Ook wanneer de misselijkheid en het overgeven voor een lange tijd aan blijven houden is het aan te raden om een arts te vragen deze te behandelen.

Het is belangrijk om genoeg vocht in te nemen als men vaak moet overgeven. Dit om uitdroging te kunnen voorkomen. Men kan dan beginnen met kleine slokjes water welke men na verloop van tijd kan vervangen door vocht met meer voedingsstoffen zoals bijvoorbeeld bouillon of vruchtensap zodra de klachten minder zijn geworden. Eten is, wanneer men last heeft van misselijkheid en overgeven, niet per se nodig, maar kwaad kan dit evenmin. Wel dient men in een dergelijk geval met regelmatige tussenpozen te eten en het voedsel te verdelen over meerdere kleine hapjes welke men langzaam opeet.

Indien het overgeven optreedt na het innemen van medicijnen dan is het goed om even hiermee te wachten en dat op een later tijdstip nog eens te proberen. Zodra de medicijnen echter na twee pogingen nog altijd niet in kunnen worden genomen dan is het aan te raden een arts hieromtrent te raadplegen. Deze kan dan bekijken of er alternatieven zijn voor deze medicatie of dat het overgeven met medicatie kan worden tegengegaan.