Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Vocht trommelvlies
Vocht kun je achter en op je trommelvlies krijgen. Het vocht op het trommelvlies wordt veroorzaakt door blaren die zich op het trommelvlies bevinden. Hoewel het niet echt aangetoond is vermoed men dat de ontsteking met blaarvorming op het trommelvlies veroorzaakt wordt door een virusinfectie. De ontsteking ontstaat zelden uit het niets maar bijna altijd samen met een griepvirus. De ontsteking van het trommelvlies met blaarvorming wordt in de medische wereld een myringitis genoemd. Omdat een myringitis door een virusinfectie ontstaat worden er geen andere medicijnen dan pijnstillers voorgeschreven. De blaarvorming verdwijnt vanzelf weer.

Als er vocht ontstaat achter het trommelvlies dan is er sprake van een middenoor ontsteking. Een middenoor ontsteking kan langzaam aanzwellen of acuut ontstaan. Bovendien kan een middenoor ontsteking chronische worden. De minste pijn ontstaat bij een acute middenoor ontsteking. Op het moment dat het trommelvlies voor perforeren staat voelt men pijn, zodra het vocht wegloopt verdwijnt de spanning op het trommelvlies en ook de pijn. Bij een acute vorm van middenoor ontsteking worden dan ook zelden medicijnen gebruikt. Bij een opbouwende middenoor ontsteking en bij een chronische middenoor ontsteking loopt de druk op het trommelvlies langzaam op terwijl het vocht in de holte achter het trommelvlies toeneemt. In de meeste gevallen krijgt men een antibioticakuur.

Bij een chronische middenoor ontsteking neemt de elasticiteit van het trommelvlies af. Vaak ontstaan gehoorproblemen. Een chronische middenoor ontsteking komt vaak bij kinderen voor. Het risico bestaat dat door de stugheid en de druk van het vocht het trommelvlies kan scheuren. Als een kind regelmatig vocht achter het trommelvlies heeft zal in de meeste gevallen besloten worden om boordeknoopjes, ofwel buisjes te plaatsen. Afhankelijk van de conditie van het trommelvlies kan het nodig zijn om later het trommelvlies te herstellen met een plastiek. Vocht achter de trommelvliezen wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een bacteriƫle infectie. Een goede verzorging van de oren is belangrijk. Gebruik geen wattenstokjes in de gehoorgang, je duwt het oorsmeer en de bacteriƫn alleen maar dieper in het oor. Maak de oren voorin schoon met een schone handdoek of een schoon, vochtig washandje.

Een ingetrokken trommelvlies is een aandoening die meestal veroorzaakt wordt door een storing in de buis van eustachius. Als je tijdig naar een arts gaat bij oorproblemen dan kan deze aandoening vaak verholpen worden met medicinale neusspray. De storing in de buis van eustachius kan veroorzaakt door ondermeer een ziekte...