Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Behandeling zonneallergie
Op het ogenblik dat men het vermoeden heeft dat men last heeft van een zonneallergie of van een fotoallergie dan kan men door de huisarts door worden verwezen naar een huidarts in het ziekenhuis. Deze onderzoekt dan in de meeste gevallen of de boosdoener UV-A licht of UV-B licht is. wanneer de reactie van de huid zich eveneens voordoen als men zich achter glas bevindt, zich in de schaduw bevindt of bij een lichte bewolking, dan gaat het naar alle waarschijnlijkheid om het UV-A licht. Het is handig om te weten waar men overgevoelig voor is. Op die manier kan men betere passende voorzorgsmaatregelen treffen. De huidarts kan een patiƫnt eveneens van advies voorzien over de beste methode van behandeling in een individueel geval van zonneallergie, bijvoorbeeld door middel van een lichttherapie of met behulp van medicijnen.

Indien de oorzaak secundair is, bijvoorbeeld onder invloed van een medicijn dan stopt de allergische reactie in veel gevallen na een paar dagen na het stoppen met dit betreffende medicament. In alle gevallen dien t men met de huisarts of apotheker te overleggen wat de meest optimale oplossing zal zijn.

Zelf kan men, wanneer men last blijkt te hebben van een zonneallergie, ook een aantal voorzorgsmaatregelen treffen. Indien men gevoelig is voor de zon dan kan men de volgende tips in het achterhoofd houden en zo veel ellende besparen. Allereerst dient men tussen elf uur in de ochtend en vijf uur in de namiddag niet in de zon verblijven. Gaat men toch de zon opzoeken dan is kleding een zeer goede bescherming tegen de zonnestralen en dus het zonlicht dat de allergie veroorzaakt.

Wanneer men achter glas verblijft dan zal UV-A licht de huid wel en UV-B licht niet bereiken. Eveneens is een huid die vochtig is gevoeliger voor zonlicht. Hoewel de wind verkoelend werkt zal deze de zonnestralen echter niet minder sterk maken. Op het moment dat men zich in de sneeuw op zand bevindt dan heeft het zonlicht alle kans om te reflecteren, dit is op een gras veel minder. Met deze feiten kan men rekening houden en de zonneallergie beperken.