Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Zonneallergie voorkomen
Om een zonneallergie te kunnen voorkomen is er een bescherming met bepaalde zonwerende middelen en maatregelen noodzakelijk. De meest voorname manier om een zonneallergie te kunnen voorkomen is door de blootstelling aan het zonlicht tot een minimum te beperken. Blootstelling aan geringe hoeveelheden natuurlijk zonlicht is echter wel noodzakelijk om een tekort aan vitamine D te kunnen voorkomen.

Verder is het aan te bevelen om de huid zo goed mogelijk tegen het zonlicht te beschermen door het dragen van kleding die gemaakt is van een dicht geweven stof en welke voorzien zijn van lange mouwen en broekspijpen evenals het gebruik van een vorm van hoofdbedekking, bij voorkeur een hoed met een rand.

Zonnebrandlotions en -crèmes welke de huid goed beschermen kunnen eveneens een zonneallergie helpen voorkomen. Op het moment dat er in de betreffende lotion of crème de beschermingsfactor tegen ultraviolette straling samen wordt gebracht met een antioxidant heeft deze aanzienlijk meer effect op het voorkomen van de zonneallergie dan enkel en alleen een bepaalde beschermingsfactor.

De periode die men in de zon doorbrengt dient zoveel als mogelijk beperkt te worden. Het is bovenal goed om de middagzon helemaal te vermijden, omdat het zonlicht juist op die momenten een heleboel ultraviolette straling bevat. Bepaalde medicijnen kunnen de huid extra gevoelig maken voor de ultraviolette straling. Personen welke dit soort medicijnen in moet nemen dienen zich van deze bijwerking bewust te zijn en de juiste maatregelen daarvoor te treffen. Indien ultraviolette straling gebruikt wordt voor de behandeling van bepaalde aandoeningen aan de huid zijn eveneens passende voorzorgsmaatregelen noodzakelijk.

Een zonneallergie kan dus voorkomen worden door zich regelmatig in te smeren met een zonnebrandcrème of een ander zonnebrandmiddel met een hoge beschermingsfactor. Het kan eveneens behandeld worden met behulp van medicijnen, of door het ondergaan van een gewenningskuur in de lente met lichttherapie. In ernstige gevallen dragen mensen met deze aandoening in de meest gevallen een bepaalde beschermende kleding welke het UVA licht blokkeert, in huis worden dikwijls speciale aanpassingen gedaan aangezien UVA licht door glas heen kan komen. Bepaalde mensen kiezen er voor om hun dag- en nachtritme om te draaien.