Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Diëtist of gewichtsconsulent?
Veel mensen genieten van het leven en hebben helemaal niets in de gaten. Tot het moment dat men alsmaar grotere kledingmaten aan dient te gaan schaffen. Eén maatje meer is in de regel nog niet zo erg, maar als het steeds weer een maatje meer betekent dan wordt het op na verloop van tijd toch wel ongezond en ook niet zo fraai meer. Indien men wat wil gaan doen aan het alsmaar toenemende gewicht dan komt al snel de vraag naar voren: wat gaat men er daadwerkelijk aan doen? Gaat men over tot lijnen? Lijnen betekent echter vaak eerst lekker wat afvallen om dan vervolgens toch weer aan te komen. Meestal komt men dan ook nog meer aan dan was eerst af was gevallen. Uiteindelijk besluiten daarom veel mensen om deskundige hulp te gaan zoeken.

Men kan dan naar een gewichtsconsulent(e) als men in een goede gezondheid verkeert. Een gewichtsconsulent begeleidt namelijk mensen die te maken hebben met over- of ondergewicht. In principe kan iedereen het beroep van gewichtsconsulent uit gaan oefenen. De opleiding duurt één jaar en er gelden geen specifieke toelatingseisen of een genoten vooropleiding om aan deze opleiding te mogen beginnen. Gewichtsconsulenten met een diploma kunnen lid worden van de beroepsvereniging, die eveneens voor de nodige bijscholing zal zorgen.

In tegenstelling tot een gewichtsconsulent zal iemand die een dietist wil worden wel een specifieke opleiding gevolg moeten hebben en deze met succes af hebben gerond. In Vlaanderen dient men namelijk sinds 1997 tenminste het diploma gegradueerde in de voedings- en dieetleer op zak te hebben of professionele bachelor in de voedings- en dieetkunde te zijn om deze titel te mogen voeren en het beroep uit te mogen oefenen. Diëtisten zijn dan ook bevoegd om niet alleen gezonde m,aar ook zieke mensen te adviseren en te begeleiden bij het volgen van een dieet.

Indien men advies of begeleiding wil bij het volgen van een dieet is het dus afhankelijk van de individuele gezondheidssituatie waar men het beste terecht kan. Dit wil niet zeggen dat een gezond persoon zich niet kan wenden tot een diëtist voor advies of *begeleiding.
*