Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Voordelen en nadelen dietist
Een sterk uiteenlopend scala aan mensen bezoek van tijd tot tijd een dietist. Er zijn mensen bij die vanwege een ziekte of aandoening een dieet moeten volgen en hierin door een dietist begeleid worden maar ook mensen die hun lichaamsgewicht onder controle willen krijgen danwel houden.

Als groot voordeel van een dergelijk bezoek wordt dikwijls aangegeven dat men te maken heeft met een deskundige op het gebied van voeding en voedingspatronen. Men krijgt advies en wordt begeleid door een expert waardoor men extra gemotiveerd blijft om een bepaald dieet te gaan of te blijven volgen. Bovendien is men op die manier verzekerd van een dieet dat volwaardig is en waardoor men zeker is van een gezond voedingspatroon. Verder kan een diëtist voor elk individu een eigen dieet of voedingsadvies opstellen waardoor dit uitstekend aansluit bij persoonlijke gezondheidssituatie of de wensen van een bepaald persoon.

Voor een groot deel van de mensen die een diëtist bezoeken om begeleid te worden bij een afvalpoging kan deze persoon net de benodigde stok achter de deur zijn en dus de motivatie vormen om door te blijven gaan of om vol te houden. Echter zijn er ook mensen die deze stok achter de deur als nadelig beschouwen en zich te sterk gecontroleerd voelen door de frequente bezoeken aan deze deskundige.

Een ander nadeel kan bestaan uit het feit dat niet alle kosten die men moet maken voor een bezoek aan de diëtist worden vergoed door de zorgverzekeraar. Bovenal kan het voorkomen dat men door een bepaald dieet speciale voedingsmiddelen aan moet gaan schaffen w3at eveneens extra kosten met zich mee zal brengen.

Over het algemeen vinden mensen het werk van een diëtist erg positief. Zeker wanneer men ook de diëtisten erbij betrekt die werkzaam zijn in instellingen zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, cateringbedrijven en bedrijven in de voedingsindustrie. Zonder de deskundigheid van deze personen zou men immers minder zeker zijn van verantwoorde producten die uiteindelijk bij veel mensen op het bord zullen belanden. Men beschouwt diëtisten in deze gevallen als een positieve controle van de voeding die men voorgeschoteld krijgt wanneer men deze zelf niet kan bereiden.