Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Dakkapellen
Vooral bij schuine daken leveren dakkapellen extra ruimt op. De prijzen van dakkapellen zijn sterk afhankelijk van de keuze die je maakt voor het materiaal en de grootte van de dakkapel die je laat plaatsen. Het is belangrijk om vooraf goed te berekenen welke maat dakkapel je moet bestellen om voldoende extra ruimte te creëren. De meeste dakkapellen zijn gemaakt van kunststof en van hout. Welke keuze het beste is hangt vooral af van de persoonlijke smaak. Wel is het belangrijk om vooraf alle voor- en nadelen van de dakkapellen goed tegen elkaar af te wegen. Zo kan voor veel mensen het verschil in onderhoud al een reden zijn om voor een kunststof dakkapel te kiezen. Anderen kiezen daarentegen toch liever voor hout omdat dit materiaal overgeschilderd kan *worden.

Bij* kunststof dakkapellen heb je zo goed als geen onderhoud. Daarnaast heeft kunststof een lange levensduur. Voor de kunststof dakkapellen wordt in de meeste gevallen kunststof gebruikt dat brandveilig is. Door de lange levensduur zit je met een kunststof dakkapel wel bijna je hele leven in het woonhuis aan een kleur vast. Bij houten dakkapellen is meestal alleen de voorzijde van de dakkapel van hout gemaakt. Dit hout moet echter wel onderhouden worden, je zult dus om de paar jaar moeten schuren en schilderen. Het voordeel is dan wel dat je om de paar jaar ook eens voor een andere kleur kunt kiezen. Het goedkoopste is vaak het zelf maken van een houten dakkapel. Het beste kun je dan wel kiezen voor hardhout. Houten dakkapellen zijn milieuvriendelijk en geven de gevel. Met daarmee ook het aangezicht van de woning, een warm uiterlijk. De brandveiligheid kun je verhogen door het aanbrengen van brandvertragende verf.

Dakkapellen bevinden zich aan de buitenkant van de gevel. Dit maakt ze gevoelig voor vocht en kou, het is dus belangrijk om de dakkapellen goed te isoleren. Dakkapellen die je besteld en laat plaatsen zijn vaak al geïsoleerd. Het is wel belangrijk om hier vooraf naar te informeren, dit in verband met de prijsvergelijking van de dakkapellen. Kunststof dakkapellen zijn in het algemeen duurder dan houten dakkapellen. Bij hout echter kan een verschil optreden tussen houtsoorten van verschillende klassen. Tropisch hardhout heeft de beste kwaliteit maar is ook het duurste. Vergelijk de kosten van de materialen bij het zelf maken en plaatsen van dakkapellen tegenover de kosten van een kant- en klaar geplaatste dakkapel van hetzelfde formaat. Over het algemeen kun je bij kant- en klare dakkapellen rekenen op bedragen tussen tweeduizend euro en drieduizend euro. Vraag bij vergelijkingen naar de prijzen inclusief bijkomende materialen en plaatsingskosten inclusief arbeidsloon en BTW. Bij dakkapellen die zelf gemaakt worden moeten ook de isolatiematerialen meeberekend worden bij de materialen berekening.