Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Complicaties ziekte van Parkinson
De ziekte van Parkinson ontwikkelt zich geleidelijk maar zeker en wordt met name met het trillen van benen en armen geassocieerd, maar ook met stijfheid van de spieren en trage bewegingen. Patiënten komen uiteindelijk te overlijden aan bijkomende complicaties zoals onder andere een longontsteking, een infectie van de urinewegen, wonden ten gevolge van het doorliggen, een bloedvergiftiging en een beroerte.

Personen die lijden aan de ziekte van Parkinson vinden het dikwijls lastig om in slaap te vallen en worden gedurende de nacht eenvoudig wakker. Deze patiënten hebben daarom dikwijls eveneens overdag aanvallen van slaperigheid. Doordat de spieren van de keel niet meer naar behoren werken krijgen patiënten met de ziekte van Parkison problemen met het slikken maar ook moeilijkheden met kauwen. De spieren welke worden gebruikt om te kunnen slikken bemoeilijken in een later stadium van de ziekte van Parkinson het eten. Verder kan de ziekte van Parkinson problemen met het plassen en zelfs incontinentie tot gevolg hebben. Doordat daarnaast het spijsverteringsstelsel langzamer functioneert, krijgen een heleboel mensen met Parkinson last van constipatie. Constipatie kan eveneens een bijwerking zijn van deze ziekte.

Bepaalde mensen met de ziekte van Parkinson zullen met een daling van het libido te maken krijgen. Dit is vaak het gevolg van een combinatie van lichamelijke en psychologische factoren. De ziekte van Parkinson beïnvloedt de chemicaliën in de hersenen welke een effect hebben op de emoties en gevoelens met mogelijk een depressie tot gevolg.

Verder zijn er nog tal van andere complicaties waar te nemen bij patiënten die lijden aan de ziekte van Parkinson. Men is bijvoorbeeld eerder vatbaar voor aandoeningen als ontstekingen of hart- en vaatziektes. Een groot aantal patiënten zal dan ook uiteindelijk aan één van dergelijke complicaties komen te overlijden. Het is voor een patiënt met deze ziekte dan ook van groot belang dat men in goede gezondheid blijft om zo de complicaties zo lang mogelijk uit te kunnen stellen. Hierdoor weten een aantal patiënten met de ziekte van Parkinson een behoorlijke hoge leeftijd te bereiken. Anderen overlijden juist aanzienlijk jonger wanneer zij door bepaalde complicaties getroffen worden ndat hun lichamelijke gezondheid is verslechterd.