Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Dieetpillen of Afslankpillen
Voor iedereen die niets liever wil dan een aantal kilo’s lichaamsgewicht kwijtraken zijn er een heleboel verschillende dieetpillen op de markt gebracht. Helaas zijn de meeste ervan niet effectief of, in het meest erge geval, zelfs schadelijk voor de gezondheid van de gebruiker. Dieetpillen bevatten immers in een aantal gevallen amfetamineachtige ingrediënten welke een risico voor het hart op zullen leveren. Bepaalde dieetpillen geven de gebruikers overigens wel het idee dat ze een verminderd hongergevoel hebben en dat ze zich veel energieker voelen. Ondanks dit alles worden dit soort middelen toch niet aangeraden door diëtisten omdat deze deskundigen ervan overtuigd zijn dat men niet moet proberen om af te vallen door het gebruik van deze eetlustremmers of door pillen waarvan men meer energie zal krijgen maar juist door meer aan lichaamsbeweging te gaan doen en door het doorvoeren van een verandering in het voedingspatroon.

Het gros van de reclames voor dieetpillen beloven dan wel een heleboel maar maken deze beloftes in de regel niet, of nauwelijks, waar. Met andere woorden: de gebruiker betaald een heleboel geld voor, in feite, weinig of zelfs helemaal niets. De enige partij die baat heeft bij het gebruik van dit soort dieetpillen zijn de producenten ervan, bij hen wordt hun winst immers telkens hoger terwijl bij de gebruikers enkel en alleen hun portemonnee en hun banksaldo sterk af zal vallen.

Is men toch voornemens om door middel van dit soort middelen het lichaamsgewicht onder controle te krijgen dan kan men het beste advies vragen bij een arts. Deze kan dan wellicht pillen voorschrijven welke de opname van vetten door het lichaam kunnen verminderen of afremmen. Er moet overigens wel gezegd worden dat een arts dit soort dieetpillen meestal liever niet voor zal schrijven en enkel in uiterste noodgevallen daartoe over zal gaan. In plaats daarvan zal de patiënt eerder geadviseerd worden om meer te gaan bewegen of om een dieet te gaan volgen onder toeziend oog van een diëtist. Niet alleen is de kans van slagen op die manier vele malen groter dan met dieetpillen, ook de kans op complicaties is dan aanzienlijk minder geworden.