Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Soorten dieetsupplementen
Voor iedereen die niets liever wil dan een aantal kilo’s afvallen zijn er een groot aantal verschillende zogenaamde dieetpillen op de markt verschenen. Echter tot spijt van de meeste gebruikers ervan zijn de meeste ervan niet, of nauwelijks, effectief of zelfs, in het meest erge geval, schadelijk voor de gezondheid. Een heleboel van deze dieetpillen bevat namelijk amfetamineachtige ingrediënten die na verloop van tijd een gevaar voor het hart op zullen leveren. Bepaalde dieetpillen geven de gebruiker overigens wel het idee dat zij minder last van een hongergevoel hebben en dat ze zich bovenal ook nog eens veel energieker voelen. Ondanks dit alles worden dit soort middelen niet aangeraden door artsen, diëtisten en andere deskundigen omdat zij ervan overtuigd zijn dat men niet af dient te vallen door het gebruik van dergelijke eetlustremmers of pillen die zorgen voor meer energie maar door meer lichaamsbeweging en het veranderen van het voedingspatroon.

De reclames voor de meeste dieetpillen beloven een heleboel maar, in de praktijk blijkt steeds weer dat de meeste deze beloftes niet of nauwelijks waar zullen maken. Met andere woorden: de gebruikers van deze pillen betalen een hoop geld voor weinig of zelfs geen resultaat. De enige partij die baat heeft bij het gebruik van dit soort pillen zijn de fabrikanten, bij hen wordt de winst alsmaar hoger terwijl bij de gebruikers alleen hun portemonnee en hun banksaldo sterk zien afvallen.

Wil men desondanks toch met behulp van dieetpillen het lichaamsgewicht onder controle krijgen dan kan men het beste advies inwinnen bij een arts. Deze kan eventueel pillen voorschrijven die de opname van vetten door het lichaam kunnen remmen of verminderen. Er dient echter wel worden vermeld dat een arts dit soort middelen meestal liever niet voor zal schrijven en dit alleen zal doen in uitzonderlijke gevallen. In plaats daarvan zal de patiënt veel vaker het advies te horen krijgen om meer te gaan bewegen al dan niet in combinatie met het volgen van een dieet onder begeleiding van een diëtist. De kans van slagen is op die manier niet alleen veel groter maar ook zijn de risico’s aanzienlijk kleiner.