Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Afslankproducten
Een groot aantal sectoren binnen de industrie hebben op een handige manier weten in te spelen op het feit dat er alsmaar meer mensen te dik worden en dus graag af willen gaan vallen. Er zijn namelijk de afgelopen tijd een steeds groter wordend scala aan afslankproducten in de handel verschenen, deze variëren van dieetpillen tot maaltijdvervangers en van apparaten die tot doel hebben het lichaamsvet te verbranden tot zogeheten eetlustremmers.

De werking van een groot deel van dit soort producten is echter niet of niet genoeg door middel van wetenschappelijk onderzoek bewezen. Op het moment dat dit wel het geval is dan zijn er dikwijls eveneens een aantal nadelige kanten aan deze producten ontdekt welke zo’n middel of apparaat. Zo is bijvoorbeeld vast komen te staan na onderzoek dat een aantal effectieve stackers (dit zijn middelen waardoor het uithoudingsvermogen vergroot wordt waardoor men onder andere intensiever maar ook langer kan blijven sporten) de gevaarlijke stof ephedra bevatten. Deze stof zorgt er daadwerkelijk voor dat men in een korte tijd veel lichaamsgewicht kwijt kan raken maar eveneens wordt er door deze stof een grote aanslag gepleegd op het hart. Er zijn zelfs een aantal mensen overleden nadat ze, ten gevolge van het gebruik van ephedra, problemen hadden gekregen met de werking van hun hart.

Hoewel het grootste deel van de afslankproducten beloven om iemand binnen een afzienbare tijd weer een slank en strak figuur te geven zijn er slechts enkele welke werkelijk doen wat er door de producent wordt beloofd. Bovenal loopt men de kans om, indien men te snel gewicht verliest, na een bepaalde tijd weer aan zal komen soms zelfs met een aantal extra kilo’s erbij. Op deze wijze krijgt men te maken met het zogeheten jojo-effect.

Zodra men bepaalde afslankproducten toch wil gaan gebruiken dan is het aan te raden dit in de eerste plaats te bespreken met een deskundige zoals een arts of een diëtist. Deze personen kunnen beoordelen of een product verantwoord is om te gebruiken maar ook of het baat zal hebben dit te doen. Bovendien voorkomt dit onnodige risico’s, teleurstellingen en zelfs *geldverspilling.
*

Stackers zijn middelen die stoffen bevatten die ervoor zorgen dat de vetverbranding in het lichaam toeneemt evenals de mate van energie die men heeft. Met andere woorden: een stacker zorgt ervoor dat men niet alleen geen vetreserves meer opslaat in het lichaam maar eveneens dat men de aanwezige vetreserves aan...

Een heleboel personen die graag wat gewicht willen verliezen zullen misschien de ne4iging hebben om zo nu en dan een maaltijd over te slaan. Dit is echter niet aan te bevelen omdat dan het lichaam in zo’n geval bij een latere inname van voedsel juist extra reserves aan zal...