Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Vetverbranders of Fatburners
Mensen met overgewicht willen dikwijls niets liever dan zo snel mogelijk afvallen. Om hun lichaam daarbij wat te kunnen ondersteunen kan men desgewenst van een zogenaamde vetverbrander gebruik gaan maken. Dit soort producten worden in een groot deel van alle gevallen aangeprezen als zijnde helemaal natuurlijk en volledig verantwoord te gebruiken maar toch kleven er wel degelijk de nodige gevaren aan het gebruik hiervan.

In een heleboel gevallen zijn vetverbranders namelijk van stoffen voorzien welke ervoor zorgen dat de stofwisseling van het lichaam aanzienlijk verhoogd zal worden. Men kan dan bijvoorbeeld denken aan stoffen zoals cafeïne en zelfs aan het gevaarlijke efedrine. Met name deze laatste stof kan ernstige gevolgen hebben bij een onjuist of een langdurig gebruik. In ons land is het dan ook niet toegestaan om zo’n stof aan een vetverbrander toe te voegen. Dit wil echter helaas niet zeggen dat men deze niet langer meer kan verkrijgen. Het internet kent namelijk een groot aantal buitenlandse websites waarop dit soort vetverbranders nog wel vrij te verkrijgen zijn. Efedrine kan er zo bijvoorbeeld voor zorgen dat de gebruiker hevig begint te beven, hartkloppingen krijgt of zelfs te maken gaat krijgen met hartritmestoornissen. Er zijn situaties bekend waarin gebruikers van dit soort vetverbranders gestorven zijn na het gebruik.

Er zijn echter ook vetverbranders waarvan wetenschappelijk vast is gesteld dat deze niet, of niet voldoende, werken of dat deze bijvoorbeeld ernstige complicaties kunnen veroorzaken doordat er kankerverwerkende stoffen in zijn verwerkt zoals bijvoorbeeld het gevaarlijke chroompicolinaat. Het gebruiken van een vetverbrander op eigen houtje is om deze redenen dan ook zeker niet aan te bevelen. Is men dit toch van plan dan kan men beter eerst het etiket en een eventuele bijsluiter grondig lezen voordat men de middelen gaat inzetten. Verder dient men ook in geen geval meer te gebruiken dan maximaal aan wordt geraden, dit kan immers eveneens voor ernstige problemen zorgen en zelfs levensbedreigend zijn.

Voor een verantwoord gebruik van een vetverbrander kan men het beste contact opnemen met een arts die dan verantwoorde middelen voor kan schrijven of die goede adviezen ten aanzien van het gebruik kan geven.