Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Betonkelders
Op het moment dat men heeft besloten om een kelder te laten plaatsen onder een bestaande of nieuwbouw woning dan heeft men een aantal verschillende opties. Een daarvan is een kelder die gemaakt is van beton. Uiteraard ligt het begin in alle gevallen, dus ook bij het plaatsen van een betonkelder, bij een definitieve werktekening die gemaakt is door een erkende constructeur. Daarna zal men op zoek dienen te gaan naar een bedrijf die in staat is een dergelijke betonkelder te fabriceren en te plaatsen. Hierbij dient men er rekening mee te houden dat dit bedrijf gebruik maakt van kwalitatief hoogwaardige producten voor het beste resultaat. Een goed product start immers bij de keuze van ingrediƫnten van hoge kwaliteit.

Voor het vervaardigen van een deugdelijke betonkelder is het dan ook belangrijk dat er een beton wordt gebruikt die niet alleen een hoge kwaliteit heeft maar ook aan allerlei kwaliteitseisen voldoen. Dit geldt uiteraard ook voor het vlechtwerk dat voor de bouw van de betreffende betonkelder wordt gebruikt. In een heleboel gevallen vormen betonkelders immers letterlijk de fundering van een bouwproject waardoor de basis van uitmuntende kwaliteit dient te zijn om problemen te kunnen voorkomen.

Vandaag de dag maken een groot aantal bedrijven gebruik van de zogenaamde prefab-methode bij het maken van een betonkelder. Dit wil dus zeggend dat de wanden van de betonkelder reeds in een fabriek worden gemaakt. Men doet dit door beton te storten in een bekisting die men eerst op maat heeft gezet volgens de afmetingen van de te maken kelder. De kelderwanden zullen liggend worden gestort op een bekistingsmal die vaak variabel in kan worden *gesteld.

In* de meeste gevallen kan het produceren van een betonkelder erg snel gaan omdat men gebruik maakt van speciale mallen waarin de beton voor de kelderwanden wordt gegoten. Als groot voordeel van de productie van de kelderwanden in een fabriek is dat men geen last heeft van storende weersomstandigheden zoals regen, kou, wind en hitte. Een heel jaar door kan men dus aan de vervaardiging van de kelders op een stabiele wijze blijven werken wat uiteraard aanzienlijk wat kosten kan besparen voor de fabrikant en daardoor de prijzen van de betonkelders redelijk laag kan houden. Daarnaast kan men aan verschillende kelders tegelijk werken wat eveneens de kosten ervan zal drukken.

Een voorwaarde van een betonkelder is dat deze goed waterdicht is. Zou dit namelijk niet het geval zijn dan zou men te maken kunnen krijgen met vocht- en/of schimmelproblemen welke het gebruik van de betreffende kelder zeker niet ten goede zal komen. Om deze reden zullen de meeste betonkelders, voordat deze in gebruik worden genomen, eerst op een secure en grondige wijze behandeld moeten worden met een speciaal vochtwerend middel.