Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Maagzweer klachten
De klachten die bij een maagzeer ontstaan kunnen verschillend zijn per mens en per locatie. Hoe de klachten ervaren worden heeft ook met de eigen grens te maken. Sommige mensen gaan bij elk hoestje naar de huisarts, anderen pas als zij totaal niet meer kunnen functioneren. Bij een maagzweer ligt de goede weg in het midden, een afwijking kan het beste naar de snelle klagers gaan. Dit omdat de klachten bij een maagzweer snel gevaarlijk kunnen worden.

De meest voorkomende klacht bij een maagzweer is maagzuur en een branderig gevoel. Doordat door het maagzuur de speekselklieren harder gaan werken ontstaat er een overvloed aan waterig speeksel. Door het speeksel ga je meer slikken en kun je misselijkheidklachten en/ of braakklachten krijgen. Bij deze maagzweer klachten denken nog veel mensen dat ze iets verkeerd hebben gegeten. Na een langere tijd kan de slokdarm gaan ontsteken waardoor klachten bij het slikken optreden ten gevolge van de maagzweer. Door het blijven slikken ontstaat een hoeveelheid lucht waardoor men veel moet boeren, ook kunnen er klachten over een opgeblazen gevoel ontstaan.

Bij een maagzweer in de maag begint hier de pijn in de maag te ontstaan. De pijn in de bovenbuik wordt erger waardoor mensen slaapproblemen krijgen. Bevindt de maagzweer zich in de twaalfvingerige darm dan ontstaan de klachten over pijn boven in de buik al in het begin van de maagzweer. Met de pijn en slapeloze nachten ontstaan ook klachten over vermoeidheid. Als hier nog geen medische hulp geboden wordt dan ontstaan obstipatie klachten. De eetlust verdwijnt en er kan opeens een hevige pijn ontstaan die niet meer weggaat. Deze pijnklacht is afkomstig van perforatie van de maagzweer of het openklappen van de darm. Bij beide gebeurtenissen kunnen de gevolgen voor de gezondheid enorm zijn. In principe ben je te laat bij de dokter als pijnklachten al langer aanwezig zijn. Heb je aanhoudend het zuur, ben je misselijk en heb je daarnaast nog braakklachten ga dan naar de huisarts. Een maagzweer geneest niet vanzelf, de klachten nemen alleen maar toe. Wacht niet op het moment dat je niet meer kúnt klagen.