Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Maagzweer symptomen
Een maagzweer ontstaat als een bacterie een zwakke plek in het maagslijmvlies aanvalt of de darmwand bij de maag. De meeste maagzweren ontstaan in de twaalfvingerige darm die een directe aansluiting met de maag heeft. Een maagzweer kan chronische vormen aannemen, hierdoor ontstaat een grotere kans op perforatie van de maagwand waardoor bloedingen kunnen ontstaan. Deze fase kan levensgevaarlijk *worden.

Een* bekend symptoom van een maagzweer is het ontstaan van zuurbranden in de keel. Hierdoor kan de slokdarm gaan ontsteken waardoor slikken moeilijk en pijnlijk wordt. Het branderige gevoel veroorzaak ‘s nachts vooral veel problemen, slapeloosheid is vaak een symptoom bij een maagzweer. Door het terugkerend maagzuur en het toenemende speeksel kunnen braakneigingen ontstaan en een bijna doorlopend misselijk gevoel. Afhankelijk van de locatie van de maagzweer of maagzweren kan er ook buikpijn ontstaan. De buikpijn kan in vlagen komen. Het misselijk gevoel, de buikpijn en irritaties in de keel en maag vergeren bij gebruik van koffie, alcohol en scherpe kruiden. Men gaat veel boeren en het speeksel in de mond neemt toe en is waterig. De overvloed van speeksel ontstaat omdat de speekselklieren harder gaan werken door het maagzuur.

Als maagzweren niet tijdig ontdekt en behandeld worden dan kunnen zij gaan bloeden. De inwendige bloedingen veroorzaken symptomen als zwarte ontlasting, en mensen die overgeven zullen bloed in het braaksel zien. Bij deze symptomen is de hulp van een arts hard nodig. Als de zweertjes zich in de maag bevinden dan kan de maagwand perforeren, hierdoor ontstaat een maagbloeding. Het perforeren van de maagwand veroorzaakt hevige pijn. Het risico ontstaat dat patiënten in een coma vallen. De hulp van een arts is hier van levensbelang. Niet alleen mensen met chronische maagzweren hebben risico op perforatie van de maagzweer, iedereen met onbehandelde maagzweren loopt dit risico. Er zijn wel risicogroepen voor maagzweren, mensen met stress, spanningen maar ook mensen met bloedgroep O hebben een hoger risico. Let op de symptomen om ernstige situaties te voorkomen. Stel bezoek aan de huisarts niet uit. Pijn boven in de buik is vaak het symptoom dat zegt dat je eerder had moeten gaan.