Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Vermoeid gevoel als gevolg van afvallen

Wanneer u momenteel bezig bent met afvallen aan de hand van een dieet, zult u wellicht een vermoeid gevoel herkennen. Afvallen zorgt er namelijk voor dat uw lichaam minder energie binnenkrijgt dan deze gewend is, waardoor u automatisch ook het gevoel zult krijgen dat u de beschikking over minder energie heeft. Andersom geldt ook dat wanneer u kiest voor meer sporten, zonder meer te eten, u minder energie over zult houden aan het eind van de dag. Het verbruik neemt immers toe, terwijl de aanvoer van energie constant blijft. Het verschilt sterk per dieet in welke mate u last krijgt van vermoeidheid, voornamelijk de diëten waarbij zo min mogelijk calorieën worden genomen kunnen dit gevoel met zich meebrengen.

Gelukkig bestaan er voldoende mogelijkheden om het futloze en vermoeide gevoel tegen te gaan en juist energie te blijven behouden. Vanzelfsprekend is het volledig afhankelijk van uw lichaam, wat het beste werkt en hoe groot het effect voor u zal zijn.

Tip 1: kies voor voldoende slaap!
Het klinkt is als een cliché, het nemen van voldoende nachtrust. Toch is dit een essentieel punt om vermoeidheid tegen te gaan. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen van de dag als u een dieet volgt en ook spieren moeten de tijd krijgen om weer aan te sterken als u plotseling besluit meer te gaan sporten. Niet alleen het aantal uren slaap is hierbij belangrijk, ook een vast slaapritme speelt een grote rol. Kies voor eenzelfde tijdstip om naar bed te gaan en probeer ook ongeveer op hetzelfde moment uit uw bed te stappen.

Tip 2: let goed op wat u eet!
Ook deze tweede tip lijkt op voorhand heel logisch en eenvoudig, toch gaat het ook op dit punt nog geregeld mis. Een dieet is er vaak op gericht om zo min mogelijk calorieën tot u te nemen, waardoor er niet meer overtollige vetten worden opgeslagen in uw lichaam. Doordat uw lichaam minder energie krijgt, zal deze automatisch in de ruststand schieten als de calorieën op beginnen te raken. In dit geval spreken we van de vermoeidheid, die u wellicht herkent.

Om een dergelijk gevoel te voorkomen is het belangrijk om te letten op wat u eet. Neem zeker geen calorierijke producten, maar kies bijvoorbeeld voor vezelrijke producten als bruin brood. Vezels zitten relatief gezien vol met energie, daarbij moet uw lichaam meer moeite doen om de vezels te verwerken, wat weer positief werkt op het afvallen. Doordat dit proces vrij veel tijd kost, zal er niet direct een gevoel van trek ontstaan en blijven de tussendoortjes weg.