Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Vermoeidheid hoofdpijn
Op het moment dat iemand erg veel lichamelijke, maar vaak ook mentale, arbeid heeft verricht dan kan het gebeuren dat men last krijgt van hoofdpijn. Deze klacht is een teken dat het lichaam te veel arbeid heeft moeten verrichten en niet genoeg tijd heeft gehad om uit te rusten. Met name werkzaamheden die ervoor zorgen dat men een hogere bloeddruk krijgt kunnen na verloop van tijd de oorzaak zijn voor het ontstaan van vermoeidheid in combinatie met hoofdpijn.

Maar ook het te lang werken achter een beeldscherm kan voor hoofdpijn gaan zorgen. De ogen en de oogspieren hebben in zo’n geval immers steeds de minitor in de gaten moeten houden en wellicht heeft men hiervoor moeten turen. In bepaalde gevallen zou men kunnen overwegen om een goed ebril aan te laten meten zodat de ogen wat rustiger hun werk kunnen doen en minder snel vermoeid raken. De kans op het krijgen van hoofdpijn door vermoeidheid zal dan dikwijls aanzienlijk kleiner worden.

Verder kan iemand met een drukke baan aan het einde van een dag ook hoofdpijn hebben. Het maakt daarbij vaak geen verschil of men nu op kantoor werkzaam is of werkzaamheden verricht in de bouw. Men kan immers in beide gevallen te maken hebben gehad met spanningen, stress en bepaalde zorgen waardoor men hoofdpijnklachten is gaan ontwikkelen. Dit is dan overigens eerder een geval van spanningshoofdpijn dan van een hoofdpijn die door de vermoeidheid is veroorzaakt.

In een heleboel gevallen helpt het nemen van een pauze, en aan het einde van de dag voldoende rust, om van de klachten af te komen. Op het moment dat de hoofdpijn echter niet wil zakken dan kan men hiervoor een pijnstiller innemen zodat men in elk geval goed in kan slapen en daardoor wellicht de nodige nachtrust kan krijgen. In de meeste gevallen is men de andere dag de hoofdpijn weer volledig kwijt en kan men weer uitgerust aan de slag gaan. Heeft men vaak last van hoofdpijn door vermoeidheid dan is een huisartsbezoek aan te bevelen om na te gaan of er geen onderliggen de oorzaak voor de klachten aanwezig is.