Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Vermoeide benen
Een heleboel mensen hebben , van tijd tot tijd, last van vermoeide benen. In sommige gevallen hebben zij dan tijdelijk last van zowel vermoeide benen als van vermoeide voeten, maar vaak is het een klacht welke frequent terug blijft keren. Er zijn een groot aantal oorzaken waardoor men last kan krijgen van vermoeide benen maar gelukkig zijn er tenminste even veel tips hoe men weer van de vermoeide benen af kan komen.

Mogelijke oorzaken van vermoeide benen zijn erg divers. Zo kan men bijvoorbeeld door lange tijd te zitten of te staan te maken krijgen met oedeem in de benen. Met andere woorden: dat de benen, en dan met name de enkels en kuiten, zullen door de verhoogde druk in de aders vocht drukken tegen de wanden van de kleine bloedvaten gedrukt. Op het moment dat oedeem erger wordt dan kan men pijnlijk opgezette benen krijgen.

Een andere oorzaak van vermoeide benen kan ook zijn gelegen in nachtelijke krampen en slaapproblemen. Hierdoor zal namelijk de toevoer van zuurstof verslechteren in de richting van de spieren. Een gebrekkige toevoer van zuurstof naar de benen kan tevens voor tintelingen hierin zorgen.

Effectieve tips bij vermoeide benen zijn onder andere: elke dag voldoende beweging voor tenminste een half uur. Dit is vaak eenvoudiger te realiseren dan men vaak denkt. Men kan bijvoorbeeld via de trap gaan in plaats van een lift te nemen of de auto te laten staan en de fiets te nemen. Verder zal men overgewicht dienen te voorkomen of te verminderen waardoor de benen minder kilo’s hoeven te dragen en dus minder hard hoeven te werken.

Trachten om te stoppen met roken kan dikwijls ook een groot deel van de klachten oplossen. Verder is minder koffie, alcoholische drank en sterk gekruid eten niet aan te raden want ook dit kan vermoeide benen tot gevolg hebben. Maar ook niet te strakke kleding en comfortabel schoeisel zal de vermoeidheid in de benen terug kunnen brengen. Vrouwen dienen zo min mogelijk hoge hakken te dragen is dit toch nodig dan zo kort mogelijk. Treden de vermoeidheidsklachten toch op dan helpt vaak een massage.