Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Vermoeide ogen
Men hoort regelmatig zeggen dat mensen last hebben van vermoeide ogen. Hiermee kan men verschillende dingen bedoelen, zo kan men branderige of tranende ogen hebben door bijvoorbeeld te lang achter een beeldscherm te hebben gewerkt, maar ook is het mogelijk dat men met vermoeide ogen een situatie bedoeld waarbij de oogleden een grauwe tint hebben en op zijn gezet. In een dergelijk geval zal men doorgaans een minder goede nachtrust hebben genoten of te kort hebben geslapen.

Heeft men te maken met vermoeide ogen wanneer men achter een beeldscherm of televisie zit dan doet men verstandig aan om een pauze in te lassen en even wat anders te gaan doen dan naar het scherm te turen. Men kan bijvoorbeeld even de ogen sluiten zodat deze een beetje tot rust zullen komen. De oogspieren hebben immers hard moeten werken wanneer men vrijwel constant naar een beeldscherm moet kijken en moet volgen wat daar allemaal gebeurt.

Heeft men last van branderige ogen dat kan men het best wat verkoelend kompressen erop leggen om dit te verminderen. Vaak zijn de ogen droog geworden waardoor men een dergelijk gevoel zal ervaren. Door de kompressen op de gesloten ogen te leggen geeft men deze de kans om weer wat vocht aan te vullen en zich zo te herstellen.

Vermoeide ogen door slaapgebrek zien er in de meeste gevallen niet op hun mooist uit. Voor een heleboel mensen is het echter regelmatig het geval omdat zijn uit hun slaap worden gehouden door bijvoorbeeld een baby die huilt of overlast van licht of geluid waarvan men wakker wordt. Natuurlijk zijn er ook nog andere factoren die een rol spelen bij deze vorm van vermoeide ogen zoals een druk nachtleven waardoor men minder slaapt of het werken in ploegendienst waardoor het dag en nachtritme verstoord raakt en men eveneens een tekort aan slaap zal krijgen.

Vandaag de dag zijn er speciale middeltjes in de handel gebracht waarmee men vermoeide ogen zou kunnen behandelen. Door een dergelijk product aan te brengen zouden de oogleden hun zwelling verliezen evenals de donkere tint en zou men er weer uitgerust gaan uitzien.