Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Behandeling griep
Griep heeft net als een heleboel andere ziektes die door een virus worden veroorzaakt zijn beloop nodig. Op het moment dat men griep heeft, dan kan men een pijnstiller zoals paracetamol gebruiken om hoofd- en spierpijn te verlichten en de koorts te verlagen. In sommige landen zijn er een aantal antivirale middelen beschikbaar als behandeling van een aantal griepinfecties (influenza A). Dit soort medicijnen hebben echter wel een aantal bijwerkingen. De meeste nieuwe categorie medicijnen die tegen griep in kunnen worden gezet onderdrukken de vermeerdering van het griepvirus. De antigriepmiddelen kunnen de periode dat men ziek is met één of twee dagen korter maken, wanneer de behandeling tenminste binnen 48 uur na het openbaren van de eerste griepverschijnselen wordt gestart. Voor risicogroepen is het beter om voordat het griepseizoen is begonnen, een griepprik te halen bij de huisarts (vaccinatie)

In de regel houden mensen geen restschade over aan het doormaken van de griep. Verder is het vaak een zogenaamde self-limiting infectie waar het afweersysteem van het lichaam zelf uiteindelijk de oplossing voor zal vinden. Er is dus normaal gesproken geen behandeling nodig wanneer men griep heeft, men kan dan alleen uitzieken. In uitzonderlijke gevallen kan het noodzakelijk zijn om toch te gaan behandelen. Voornamelijk bij immuungecompromitteerde mensen, zoals personen die immuunsuppressiva gebruiken of mensen die lijden aan AIDS, kan het immuunsysteem niet op zijn gewassen tegen een griepinfectie. Er kan in een dergelijk geval worden behandeld met antivirale producten. Een aantal voorbeelden van antivirale middelen zijn: Rimantadine, Amantadine, Zanamivir en Oseltamivir (vaak beter bekend onder de merknaam Tamiflu).

In de meeste gevallen echter zal men geen behandeling nodig hebben en dient met door uitzieken de griep door te maken. Het lichaam zal dan antistoffen aanmaken tegen het betreffende griepvirus. Op het moment dat men later nogmaals te maken zou krijgen met dit zelfde virus dan zal het verloop behoorlijk wat milder zijn. Met andere woorden: de klachten zullen minder hevig en de ziekteperiode minder lang zijn. Door voldoende rust te nemen en veel te drinken (zeker wanneer men ook koorts heeft) kan men de griep vaak snel de baas worden.