Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Symptomen griep
Griep is anders dan een verkoudheid omdat de klachten in een erg korte tijd aanzienlijk toe zullen nemen. Men voelt zich in een paar uur dan ook behoorlijk ziek. Plotseling krijgt men een hoge koorts samen met symptomen als koude rillingen, keelpijn, spierpijn over je hele lichaam, hoofdpijn en men heeft een heftige, droge hoest. Verder heeft men totaal geen zin om iets te eten en men voelt zich ontzettend vermoeid, ziek en slap. Men transpireert sterk, is verhit en men krijgt vaak last van een loopneus. De koorts en pijn zijn het gevolg van de reactie van het lichaam van de patiënt op de aanval van het virus dat de griep tot gevolg heeft. Het lichaam probeert de aanval af te slaan maar dat kost veel energie.

Personen die voor de rest gezond zijn, blijven van griep zo’n week ziek. De koorts, tussen de 38 en de 40 graden Celsius is één dag na het optreden van de eerste klachten het meest hoog en duurt vaak één tot vijf dagen. Iemand die griep heeft, wil het liefste rustig in bed blijven liggen en zoveel mogelijk slapen.

Na twee dagen tot een week verdwijnen de meeste symptomen die de griep met zich mee heeft gebracht weer. De hoest kan nog wel ruim twee weken aan blijven houden. Het duurt dan ook wel één of twee weken totdat men zich weer volledig de oude zal voelen. Men is dan nog erg moe en voelt zich uitgeblust.

Voor de meeste personen is griep alleen maar een nare periode waarin men zich ziek voelt, maar een aantal mensen kunnen er echter ernstig ziek van worden. Het virus beschadigt namelijk het weefsel van de longen zodat er een acute bronchitis of zelf een ontsteking aan de longen kan ontstaan. Men dient dus over een gezond en sterk lichaam te beschikken, om de griep af te kunnen weren.

Bepaalde personen zijn verzwakt door hun hogere leeftijd of door het hebben van een chronische ziekte zoals diabetes, een hart- of nierziekte maar ook astma. Bij deze mensen kan een besmetting een te grote hoeveelheid energie vergen.