Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Buikspier
In je buik liggen diepe en oppervlakkige spieren. De conditie van je buikspieren is belangrijk bij bewegen, tillen, staan maar bijvoorbeeld ook om je lichaam sterk en strak te houden. Als je wat ouder wordt kunnen de spieren slapper worden. Hierdoor ontstaat de “verzakking” waar zo vaak over gesproken wordt. Door eenvoudige buikspier oefeningen kun je de spieren langer strak en soepel houden, of opnieuw in conditie brengen. Belangrijk is het oefenen van de diepe buikspieren omdat deze ook belangrijk zijn voor je rug.

Goede buikspieren kunnen de rug voor een groot deel ontlasten waardoor er minder rugklachten ontstaan. Ook is de houding beter als de buikspieren steviger zijn. Vooral als je wat ouder wordt kijk je niet echt uit naar crunches, sit-ups en dergelijke. Dat is ook helemaal niet nodig, je werkt niet aan een wasbordje, alleen aan versteviging van de buikspieren. Er zijn veel verschillende buikspier oefeningen die speciaal voor dit doel bedoelt zijn. Bij alle oefeningen en op alle leeftijden is het overigens belangrijk om niet door te gaan met buikspier trainingen of zware buikspier oefeningen als je pijn krijgt. Pijn betekend blessures en die moeten bij het sterker maken van de buikspieren juist voorkomen worden.

Sterke buikspieren heb je ook nodig als je serieuze buikspier oefeningen wilt gaan doen. Je buikspieren sterker en strakker maken kan al met eenvoudige ademhalingsoefeningen. Je kunt deze buikspier oefeningen overal doen en op elke leeftijd. Voor ademhaling oefeningen heb je geen apparaten, halters of fitnessballen nodig. Belangrijk is het aanspannen van je buikspier. Dit doe je door je buik zo ver mogelijk in te trekken, trek hierna ook je bekkenbodem in. Probeer terwijl je gewoon doorademt om de buik een halve minuut in te houden. Probeer om deze buikspier oefening zo vaak mogelijk uit te voeren. Je merkt het vanzelf als de buikspieren moe worden, neem dan een pauze. Je kunt deze buikoefening in elke houding uitvoeren, of je nu staat, zit of in bed ligt. Probeer wel om deze oefening voor de buikspieren zestig maal per dag te herhalen zodat je op een half uur buikspier trainen uitkomt.

Zweepslag is een andere benaming van een zogenaamde “coup de fouet”, wat de medische term voor deze aandoening is. De vertaling van deze Franse term is “slag van de zweep”, wat de Nederlandse benaming hiervoor verklaart. Onder een zweepslag verstaan we een spierscheur in de kuit of elders in het...

Als je last hebt van een verrekte spier dan kun je verschillende soorten pijn voelen. Een verrekte spier kan onderscheiden in drie gradaties. De spier kan overbelast zijn, hij kan als gevolg van de verrekking gekneusd zijn of er kan een scheur in de verrekte spier zitten. En verrekte spier...