Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Symptomen suikerziekte
Suikerziekte kan zich op verschillende leeftijden ontwikkelen. Er zijn twee soorten suikerziekte. Kinderen kunnen diabetes een krijgen, ouderen maar ook steeds meer jongeren ontwikkelen diabetes twee. Bij diabetes een zijn de symptomen sneller zichtbaar dan bij diabetes twee. Opvallend is dat de kinderen ontzettend veel drinken, constant klagen over dorst en vaak naar de wc moeten om te plassen. Ook kunnen zij de hele dag door blijven eten. Ondanks het veelvuldig eten en drinken is er een groot gewichtsverlies. Het zicht wordt steeds slechter en de kinderen voelen behoorlijk ziek. Kinderen met suikerziekte kunnen opvallend bleek zien en zwarte kringen onder hun ogen hebben.

De symptomen bij diabetes twee treden pas veel later naar buiten dan bij diabetes een. Als de symptomen zich openbaren ontstaat hier ook veel dorst en drinken met de daarbij behorende vele bezoekjes aan de wc om te gaan plassen. Naast het verlies aan zicht, men gaat wazig zien, voelen de ogen bij diabetes twee bovendien vaak branderig aan. Ook kunnen zij er rood uit gaan zien. Mensen met diabetes twee kunnen zich erg vermoeid gaan voelen. Het lopen kan pijn gaan doen. Opvallend en vooral een symptoom zijn wondjes die een lange tijd nodig hebben om te helen. Ook heeft men last van steeds opnieuw terugkerende infecties.

Een snelle behandeling is belangrijk bij beide types diabetes. Bij diabetes een gaat door de snellere diagnose de behandeling sneller van start, hierdoor zijn er vaker minder complicaties. Omdat diabetes twee meestal pas in een laat stadium wordt aandekt zijn er soms al symptomen van complicaties aanwezig. Symptomen hiervan kunnen verlies van spierkracht zijn of bijvoorbeeld een blijvend verminderd zicht. Ook hartaandoeningen kunnen het gevolg zijn. Soms zijn de complicaties het moment dat diabetes twee wordt ontdekt. Enkele symptomen waar je vooral bij het ouder worden op moet letten is het slecht genezen door een slechte doorbloeding en een naar aceton ruikende adem. Veel problemen die kunnen ontstaan door diabetes kunnen voorkomen worden als de suikerziekte op tijd wordt ontdekt en op tijd word behandeld. Let vooral op de symptomen als suikerziekte in de familie zit.

Zoals alle ziekten en aandoeningen bepaalde kenmerken hebben, heeft ook suikerziekte kenmerken die de arts naar deze diagnose wijzen. Bij vermoedens zal een arts altijd een bloedonderzoek uitvoeren, zeker als suikerziekte in de familie zit. Suikerziekte van het type één komt in de meeste gevallen bij kinderen voor. Soms is...

Als de werking van de alvleesklier is verstoord dan ontstaat er een glucose tekort. Het afweersysteem kan niet meer naar behoren functioneren en de lichaamscellen worden aangevallen. Door de verstoorde werking van de alvleesklier werkt ook het stofwisselingssysteem niet meer goed. Het lichaam komt goede lichaamsstoffen tekort en is voortdurend...