Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Vegetarisch dieet
Een vegetarisch dieet heeft een aantal belangrijke voordelen. Op de eerste plaats omdat men zonder vlees te eten relatief meer groente zal nuttigen. Grotere hoeveelheden groente bevatten vrijwel geen calorieën en men mag er dan ook zoveel van nemen als men zelf wil. Een vegetarisch dieet is bovenal rijk aan koolhydraten doordat er vaak van pasta’s, granen en peulvruchten gebruikt wordt gemaakt. Dit geeft genoeg energie om de week mee door te kunnen komen. Het vegetarisch dieet bevat dagelijks 1200 calorieën je zou daar in een week tijd tussen de 1 en 5 kilo mee kunnen kwijtraken.

Op het moment dat men een vegetarisch dieet wil volgen om mee af te vallen dan dient men dit een week te volgen. Wil men echter nog wat extra gewicht kwijt proberen te raken, dan kan men hier eventueel een tweede of een derde week aan toevoegen. Langere tijd een laagcalorisch dieet volgen wordt door artsen en diëtisten sterk ontraden.

Elke dag moet men een ontbijt gebruiken dat niet meer dan 200 calorieën bevat. Daarnaast kan men een lunch kiezen die niet meer dan 300 calorieën aan energie levert en een diner met niet meer dan 450 calorieën. Verder kan men iedere dag een snack nemen.

Men kan voor een vegetarisch ontbijt bijvoorbeeld een tweetal knäckebröd met seam kiezen die ieder belegd zijn met een plakje 20+ kaas. Of twee sneetjes waldkorn brood die dun zijn besmeerd met sandwichspread of een suikervrije jam. Ieder ander ontbijt dat niet meer dan 200 calorieën bevat, is uiteraard ook goed. Een aantal voorbeelden voor een ontbijt zijn: een mengsel van 25 gram havermout, 1 eetlepel rozijnen en een theelepel honing samen met wat water voor de duur van een nacht in de koelkast zetten en de volgende dag als ontbijt gebruiken. Vlak voor het serveren voeg men stukjes appel hieraan toe. Een glas sinaasappelsap, 1 grote geroosterde bruine boterham die dun besmeerd is met sandwichspread, suikervrije jam of marmite. Of 50 gram gedroogde abrikozen gedurende een nacht laten wellen in water en er de volgende dag magere (vruchten)yoghurt bij doen en eveneens gebruiken als vegetarisch ontbijt.

Een vegetariër is iemand die geen producten eet welke verkregen zijn door het doden van een dier, zoals vlees en vis. Strikt beschouwd gebruiken vegetariërs eveneens geen dierlijk stremsel en geen gelatine. Bepaalde vegetariërs zullen echter om praktische redenen toch gelatine en dierlijk stremsel nuttigen. Er is ook een groep...

Vegetarisme is een voedingswijze welke zich kenmerkt door het niet eten van vlees, vis, gevogelte, schaaldieren en insecten. Mensen die deze voedingsregel praktiseren, worden als vegetariërs aangeduid. Bepaalde veganisten nemen deze definitie nog strikter en beschouwen het vegetarisme als een voedingswijze waarbij men enkel en alleen maar plantaardig voedsel...