Een keuken waar men een vloer van parket heeft gelegd, is zonder enige twijfel een voorbeeld van een stijlvolle aankleding van een ruimte. Het enige waar men in een dergelijk geval absoluut op dient te letten, is dat er geen vocht tussen de planken door kan dringen. Door deskundigen op dit gebied wordt dan ook aangeraden om een zogenaamde chape op het hout te kleven. Het best bestaat deze chape een degelijke laag epoxy. Op het moment dat men zo’n laag op de juiste wijze aanbrengt of aan laat brengen dan kan er zeker geen water meer tussen het parket vloeien.
Naast te zorgen voor een waterdichte parketvloer in de keuken is het eveneens van belang dat men kiest voor een stabiele en degelijke soort hout dat men wil gaan gebruiken. Teak, afzelia en padoek zijn maar een paar soorten hout welke hier perfect toe kunnen dienen. Om het parket af te werken, kan men vervolgens kiezen voor een soort vernis welke het gebruikte hout waterdicht zal maken. Zo nu en dan opnieuw vernissen van een parketvloer in een keuken is echter zeer zeker aan te raden. Op die manier blijft het parket niet alleen in een uitstekende staat maar ook kan men jaar na jaar blijven genieten van een warme uitstraling in de keuken.
Door een goede beschermlaag op de parketvloer aan te leggen (epoxy) voorkomt men niet alleen dat er water tussen de planken van het parket kan dringen maar eveneens dat het vuil, wat zeker op de vloer terecht zal komen, gemakkelijk weg kan worden gehaald. Zodra er echter een vlek op de vloer is ontstaan is het verstandig om deze zo snel mogelijk weg te halen. Zeker gemorst vet kan voor een erg gladde vloer gaan zorgen en dat kan mogelijk gevaar opleveren wanneer men in de keuken aan het werk is. Ook water op de vloer kan deze glad maken en dient dus ook direct op te wo0rden geruimd.
Hoewel de aanschaf van het parket doorgaans wat duurder is dan een keukenvloer van bijvoorbeeld tegels wordt dit gecompenseerd door de levensduur.