Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Tegels voegen
Na het betegelen van een wand of van een vloer dient het geheel eerst voor een bepaalde tijd goed te drogen. Pas dan kan men overgaan tot het voegen van de aangebrachte tegels om zo het karwei helemaal af te kunnen maken. Zodra de tegellijm na een etmaal volkomen uit is gehard dan kan men de tegels dus gaan voegen. Hierbij kan men kiezen voor een kant-en-klaar voegmiddel of voor een voegmiddel in de vorm van een poeder dat men ter plekke nog aan dient te maken met water. Hoeveel water men exact toe moet voegen kan men nalezen op de verpakking van het betreffende voegmiddel.

Men gebruik voor het aanbrengen van het voegmiddel op de muur een rubberen spaan. Het aanbrengen ervan doet men door een diagonale beweging te maken. Van belang is echter wel dat men het voegmiddel stevig in de voegen drukt. Ook dient men in een vrij hoog tempo te werk te gaan want voegmiddel hardt in de regel snel uit.

De achtergebleven restanten van het voegmiddel op de tegels dient men voorzichtig met een natte spons weg te halen. Hierbij moet men overigens wel goed opletten dat men het voegmiddel niet weer uit de voegen veegt. Nadat men het voegmiddel aan heeft gebracht heeft dit de nodige tijd nodig om goed op te drogen. Voordat men echter klaar is met de klus dient men de achtergebleven waas die het voegmiddel op de tegels heeft veroorzaakt voorzichtig weg te wrijven met een spons en lauwwarm water.

Op het moment dat men een profiel aan wil brengen in de voegen dan kan men daarvoor een zogenaamde voegpen voor gebruiken. Daarmee dient men echter te wachten tot de voegen half uit zijn gehard.

Na het volledig uitharden van de voegen dient men de tegels nog een keer goed na te vegen met behulp van een droge doek. Tevens dient men nu alle staande naden in de hoeken waterdicht te maken met behulp van een zogeheten sanitairkit. Bij buitenhoeken is er een verschil of de glazuurlaag van de tegels al dan niet aan de zijkant verder doorloopt. Op het moment dat de zijkant van de tegels niet geglazuurd is dan brengt men een hoekstrip aan en legt de tegels daar tegenaan. Is de zijkant echter wel geglazuurd, dan kan men de tegels laten doorlopen tot aan de rand
Vandaag de dag zijn er niet alleen voegmiddelen in een aantal tinten op de markt te verkrijgen maar ook een soort stiften waarmee men de uitgeharde voegen een gewenste kleur kan geven. Op die manier is men dan ook in staat om aan het tegelwerk een eigen tintje te geven en zo een bepaalde sfeer te scheppen in de betegelde ruimte.