Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Oefeningen benen
Oefeningen voor de benen kunnen voor diverse redenen gedaan worden. Je kunt oefeningen doen om de conditie van je beenspieren te verbeteren. Oefeningen doen om de spieren in je benen sterker te maken of oefeningen doen om je benen er beter uit te laten zien. Beweging van de spieren is belangrijk voor de energietoevoer en het verbruik van je lichaam. De spieren zijn een belangrijk onderdeel van je lichaam. Als beenspieren uitvallen of tijdelijk uitvallen krijg je daarom ook altijd fysiotherapie om de beenspieren manueel in beweging te houden.

De oefeningen van de beenspieren worden aangepast aan de reden waarvoor men de oefeningen doet. Bij oefeningen voor sporten zijn vooral sterke benen belangrijk en een optimale conditie van de spieren. Afhankelijk van de sport worden verschillende oefeningen voor de benen uitgevoerd, hardlopen, fietsen maar ook werken met gewichten kan de benen versterken en in conditie houden. Voor voetballers zijn de enkels een belangrijk onderdeel bij de oefeningen voor de benen. Deze oefeningen worden vooral gericht op de achillespezen. Hiervoor worden vooral veel stretchoefeningen gedaan door op de hakken te lopen en het zover mogelijk naar je toetrekken van de tenen oefen je gericht de achillespezen.

Voor mooie benen kun je oefeningen doe die gericht zijn op je bovenbenen, onderbenen of op je gehele benen. De achillespezen oefening is ook goed voor mooi slanke enkels en strakke kuiten. Door te lopen train je het complete been, je kunt hierbij denken aan snelwandelen of joggen. Let altijd op een goede voetafwikkeling om alle spieren in je benen te trainen. Alle stretchoefeningen zijn goed voor mooie benen. In spreidstand en doorzakken tot de knie zijn goed oefeningen voor de onderbenen. Met je bovenlichaam doorzakken tot de knie zijn goede oefeningen voor de bovenbenen. Bij alle oefeningen die je voor je benen doet moet je de spieren voelen spannen. Houd de gespannen spieren vijf tot tien tellen vast voor je teruggaat naar de basispositie. Een goede oefening voor de heupen en zadeltassen is op je knieƫn op de grond gaan zitten en je lichaam zonder handen van links naar rechts te brengen.