Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Pijn in benen
Voor pijn in de benen bestaan verschillende oorzaken. Een van de grootste oorzaken van pijn in de benen zijn schoenen met hoge hakken. Door de hogen hakken ontstaat er een onnatuurlijke houding waardoor de spieren de hele dag gestrekt worden en zenuwen en bloedvaatjes klem kunnen komen zitten in de neus van de meestal spits aflopende schoenen. Vooral de kuiten en achillespezen hebben onder deze stand van de voet te lijden. Ook een oorzaak voor pijn in de benen zijn foute sportschoenen. Vooral bij sporten waarbij men hard op de voeten kan landen zijn schokwerende materialen belangrijk. Verkeerde schoenen kunnen geblesseerde enkels en knieƫn veroorzaken.

Pijn in de benen kan eveneens ontstaan na opgelopen letsels zoals open wonden, botbreuken of gescheurde knieschijven. Maar ook vocht in de benen en overspannen spieren veroorzaken pijn in de benen. Daarnaast kunnen infecties in de benen maar ook ontstoken weefsels, verrekte kniebanden of kruisbanden pijn in de benen veroorzaken. Bij suikerpatiƫnten kunnen oppervlakkige wonden op de huid uitbreiden. Kijk uit bij infecties weefsels kunnen versterven waardoor veel pijn in de benen kan ontstaan. Vaak gaat pijn in de benen vanzelf over, meestal bij rust. Als pijn niet overgaat of erger wordt, en bij diabetes en infecties moet je altijd naar de huisarts.

Pijn in de benen kan veroorzaakt worden door vaataandoeningen. Onbehandeld worden vaataandoeningen levensgevaarlijk, vaten kunnen vernauwd raken en soms zelfs helemaal geblokkeerd raken door het dichtslibben van de aderen of door een bloedklontje zoals bij trombose. Ook kan pijn in de benen veroorzaakt worden door een andere aandoening. Een voorbeeld hiervan is een hernia waarbij de pijn uitstraalt naar de benen. Aan de benen zelf zie je helemaal niets, geen wondjes en geen zwellingen. Spieraandoeningen kunnen pijn in de benen veroorzaken zoals bij multiple sclerose. Maar ook botontkalking kan veel pijn in de benen veroorzaken. Afhankelijk van de aandoening of de oorzaak van de pijn in de benen kan de arts verschillende behandelingen voorschrijven. Soms is rust, therapie en pijnstillende medicijnen voldoende. Bestaat er twijfel bij uitstralende pijn of andere aandoening dan wordt je meestal doorverwezen naar het ziekenhuis.

Vocht in de benen kan door verschillende oorzaken ontstaan. De behandeling van vocht in de benen is afhankelijk van de oorzaak. Is de oorzaak een aandoening dan zal de aandoening behandeld moeten worden om blijven het vocht te kunnen verwijderen. Bij vocht in de benen kun je behoorlijk veel last...

Stijve benen worden vaak een ouderdomskwaal genoemd. Maar stijve benen kunnen door verschillende oorzaken op elke leeftijd ontstaan. Wel is het risico groter dat ouderen blijvend last houden van stijve benen, terwijl de stijve benen bij jongere mensen vaak een tijdelijke aandoening is. Stijve benen kunnen ontstaan door spierproblemen, door...