Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Vocht longen
Als iemand moeite heeft met ademen dan kan het zijn dat er zich vocht achter de longen gevormd heeft. Het vocht beslaat de holle ruimte achter de longen die nodig is voor het uitzetten van de longen als we ademhalen. Doordat de ruimte zich vult met vocht kunnen de longen niet meer helemaal met zuurstof vullen. Door de verstoorde uitwisseling van zuurstof en koolzuur kan iemand met vocht achter de longen ontzettend vermoeid raken. Kleine inspanningen worden steeds moeilijker. Vocht achter de longen kan aandoeningen veroorzaken maar is ook een symptoom voor een aandoening. Als ademen moeilijk wordt dan is het altijd belangrijk om naar de huisarts te gaan.

Vocht achter de longen kan langzaam ontstaan en aangroeien of acuut ontstaan. Bij een acuut geval van vocht achter de longen ontstaat zuurstof tekort. Men gaat happen naar lucht en heeft het gevoel te stikken. Het hart klopt letterlijk en in de keel en men breekt in zweten uit. Het gezicht van de patiënt verandert in een asgrauwe kleur, de lippen kunnen een blauwachtige kleur krijgen. Ook de nagels kunnen blauw worden. Bij een acuut geval van vocht achter de longen is acute medische hulp nodig omdat het leven van de patiënt in gevaar is. Vaak is hartfalen de oorzaak bij acuut vocht achter de longen.

Door een aandoening aan het hart kan het vocht ook langzaam toenemen, net zoals bij een lever- of nieraandoening. Hart- en longpatiënten die vaker last hebben van een longoedeem krijgen vaak een limiet mee betreffende de hoeveelheid vocht die gedronken mag worden. Bij een langzame ontwikkeling van vocht achter de longen krijgt men steeds vaker last van moe zijn en kan men slecht slapen. Ook moet men vaker naar de wc om te plassen. Ook al eet je minder, toch kom je aan in gewicht door het longoedeem zoals vocht achter de long genoemd wordt. Afhankelijk van de conditie kan gekozen worden voor plastabletten of een drain om het vocht af te voeren. Afhankelijk of de oorzaak voor het vocht verholpen kan worden of niet kan vocht achter de long chronische vormen aannemen.

In de buik bevinden zich de darmen, organen, spieren, slijmvliezen, weefsels en aderen. Bij al deze lichamelijke delen kunnen infecties, ontstekingen en zelfs kneuzingen ontstaan. Ook kunnen er aandoeningen ontstaan die vocht in de buik veroorzaken. In de meeste gevallen is vocht in de buik zichtbaar, maar dit hoeft niet...

Vocht in de benen kan ontstaan door een aandoening, een ontsteking of infectie, door overbelasting of door weinig beweging. De oorzaak voor het vocht in de benen kan ernstig of minder ernstig zijn. Bij minder ernstige oorzaken verdwijnt het vocht meestal binnen hooguit een week weer uit de benen. Blijf...