Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Bloeddruk hoofdpijn
Over het algemeen kan men niet voelen dat men te maken heeft net te hoge bloeddruk. Er kunnen in veel gevallen niet eens duidelijke verschijnselen aan worden gewezen welke op deze verhoogde bloeddruk zouden kunnen wijzen. Alleen op het moment dat er sprake is van een extreem hoge bloeddruk dan kan deze vanaf het begin al samen gaan met hoofdpijnklachten. Verder treden er in zo’n geval verschijnselen van kortademigheid en duizeligheid maar ook problemen met het zien op.

Zelfs al merkt men helemaal niets van een te hoge bloeddruk toch kan deze op de langere termijn wel degelijk schadelijke gevolgen hebben voor het lichaam. In veel gevallen blijkt een te hoge bloeddruk pas aan het licht te komen op het moment dat de reeds schade aan het lichaam is ontstaan. Een hoge bloeddruk die voortdurend aan blijft houden zou eigenlijk nooit niet genegeerd dienen te worden. Zodra men dan ook twijfels heeft over de hoogte van de persoonlijke bloeddruk dan is het aan te bevelen deze door een arts te laten meten. Ook als men van tijd tot tijd last heeft van een niet te verklaren vorm van hoofdpijn doet men er zeer verstandig aan om een arts te raadplegen.

Als men met een te hoge bloeddruk bekend is en opeens te maken krijgt met een hevige vorm van hoofdpijn dan is het raadplegen van een arts op zeer korte termijn absoluut aan te bevelen. Door de te hoge druk in de bloedvaten van de hersenen kan er immers schade aan worden gericht onder andere doordat er een bloedvat kan gaan lekken of zelfs open kan gaan barsten. Er zal zich in zo’n geval een herseninfarct (ook wel een beroerte genoemd) voordoen waardoor zowel een aantal hersenfuncties als lichaamsfuncties uit kunnen gaan vallen met alle vervelende gevolgen van dien. De combinatie een te hoge bloeddruk en hoofdpijn moet in alle gevallen aan een arts worden gemeld.

Door het voorschrijven van speciale medicatie, die de hoge bloeddruk kan verlagen, zal men de klachten in de meeste gevallen kunnen bestrijden. Bovendien zal men zo de aanwezige kans op complicaties aanzienlijk kleiner maken.