Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Vermoeidheid hoofdpijn
Vermoeidheid en hoofdpijn kunnen zowel allebei op hetzelfde moment voorkomen of elkaars oorzaak vormen. Met andere woorden:op het moment dat men moe is kan men eerder last krijgen van hoofdpijn en zodra men hoofdpijn heeft dan zal men sneller moe worden. Bij een aantal aandoeningen zoals bijvoorbeeld bij griep het geval is dan krijgt de patiƫnt in een heleboel gevallen last van zowel hoofdpijn als van vermoeidheidsklachten.

Een aanzienlijk deel van de bevolking heeft van tijd tot tijd regelmatig last van hoofdpijn en van vermoeidheid, al dan niet in combinatie met elkaar. Door bepaalde mensen worden dit soort aandoeningen dan ook reeds beschouwd als een echte volksziekte. Echt raar is dit trouwens niet omdat men in de jachtige maatschappij van vandaag de dag dikwijls te maken krijgt met spanningen, stress en een heleboel andere factoren die zowel hoofdpijn als vermoeidheid in de hand kunnen werken.

De enige wijze waarop men de klachten welke te maken hebben met de vermoeidheid en/of de hoofdpijn, kunnen terug worden gedrongen door de stress en de spanningen zoveel als mogelijk is te vermijden en door van tijd tot tijd voldoende te ontspannen en genoeg rust te nemen. Het lichaam heeft op die manier genoeg tijd om invloeden van buitenaf te kunnen verwerken en om zo nieuwe energie op te kunnen doen.

In tegenstelling tot wat in sommige gevallen gedacht wordt hebben niet enkel en alleen volwassen personen maar ook alsmaar grotere aantallen kinderen te maken met klachten van hoofdpijn en van vermoeidheid. Dit soort klachten komen, net zoals bij volwassen personen, dikwijls voort uit een te volle agenda en door te weinig momenten dat een kind werkelijk rust kan nemen. In een aantal gevallen kan regelmatig op tijd naar bed gaan en genoeg uren per nacht slapen bij dit soort klachten voor kinderen vaak wonderen doen en de klachten laten verdwijnen.

Vermoeidheid en hoofdpijn kunnen ook voorkomen op het moment dat men zich niet lekker voelt of werkelijk een ziekte onder de leden heeft. Het lichaam zal dan namelijk veel energie nodig hebben om te herstellen. Langdurige klachten dienen door een arts beoordeeld te worden.