Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Hoofdpijn duizelig
Hoofdpijn is een aandoening die de meeste personen weleens hebben ervaren gedurende hun leven. Men krijgt daarbij dan een gevoel alsof er een strakke band om het hoofd vast is gebonden en ervaart tevens een pijn in of rond het hoofd. Over de exacte oorzaak van hoofdpijn is, ondanks het veelvuldig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, nog altijd weinig bekend is. Men is er inmiddels wel achter gekomen dat er een aantal verschillende soorten hoofdpijn voorkomen. Op die manier kan men ondermeer spanningshoofdpijn en migraine onderscheiden.

Bij migraine komt de hoofdpijn in een groot deel van de gevallen als een soort aanval. Zo’n aanval duurt dikwijls langer dan een halve dag maar wel korter dan drie dagen. De hoofdpijn wordt dan dikwijls alleen aan één zijde van het hoofd ervaren evenals in de buurt van een oog. Een dergelijke vorm van hoofdpijn gaat vaak samen met misselijkheid en in sommige gevallen zelfs met overgeven.

Voor een dergelijke aanval daadwerkelijk door gaat zetten bestaat de mogelijkheid dat men stoornissen krijgt bij het zien. Men kan lichtflitsen te zien krijgen of soms ook zwarte dansende vlekken voor de ogen zien. Ook kunnen er voor de aanval van hoofdpijn nog andere verschijnselen zich voordoen zoals ondermeer tintelingen in verschillende delen van het lichaam net zoals de handen en voeten. Deze vorm van hoofdpijn is niet gevaarlijk maar kan voor de betreffende persoon die veel last van heeft erg hinderlijk en belastend zijn.

Op het moment dat men last heeft van extreme hoofdpijn dan bestaat de kans dat men naast het pijnlijke gevoel in het hoofd zich ook zeer duizelig voelt. Het lijkt daarbij van net alsof de omgeving waarin men zich op zo’n moment bevindt draait terwijl men zelf stil op de plaats blijft liggen. Medische hulp kan in sommige van deze gevallen nodig zijn om van de klachten af te kunnen komen.

Soms kan men zich zo duizelig voelen dat normaal functioneren niet meer mogelijk is en dat men dus alle dagelijkse activiteiten dient te staken om te gaan rusten. Pas wanneer de hoofdpijn verdwenen is zal men deze opnieuw op kunnen pakken.