Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Hoofdpijn koorts
Hoofdpijn kan zowel met als zonder een andere aandoening voorkomen. Zo is het onder andere mogelijk dat men niet alleen hoofdpijn heeft maar ook te maken heeft met koorts. Onder andere bij ernstige aandoeningen zoals hersenvliesontsteking (meningitis) en hersenontsteking (encefalitis), kan hoofdpijn gepaard gaan met andere symptomen. Bij beide ziektes komen ondermeer hoofdpijn en koorts voor.

Dergelijke symptomen hoeven niet op hetzelfde moment voor te komen. Naarmate het ziektebeeld verder zal vorderen worden de symptomen vaak wel erger of kunnen er nog andere symptomen bij gaan komen.

Bij een geval van hersenvliesontsteking zullen de klachten van koorts en de hoofdpijn als één van de eerste symptomen zich laten zien. Pas enige tijd later komen er alsmaar meer andere symptomen bij welke in de richting zullen wijzen van het typische ziektebeeld dat hoort bij een hersenvliesontsteking. Hoewel de klachten in het begin stadium van de hersenvliesontsteking vaak waarschijnlijk nog niet zo ernstig kunnen lijken dient men toch meteen medische hulp in te schakelen op het moment dat men alleen nog maar een vermoeden heeft dat er sprake zou kunnen van een hersenvliesontsteking is. Men moet dan niet alleen uitleggen aan de arts waarom men erg bezorgd is maar ook duidelijk de symptomen beschrijven. Zo kan de ziekte eerder door de behandeld arts worden onderkend en de gevaren en negatieve gevolgen ervan worden beperkt.

Hersenontsteking begint dikwijls met een beeld dat erg veel gelijkenis vertoond met griep. Mal immers last krijgen van koorts en hoofdpijn wat ook vaak een teken is dat men grieperig gaat worden. Na een aantal dagen zullen de klachten bij een hersenontsteking echter alsmaar ernstiger gaan worden. Zowel de koorts als de hoofdpijnklachten kunnen erg hevig worden na verloop van tijd. Evenals bij een hersenvliesontsteking dient men reeds bij een vermoeden dat het om deze aandoening gaat medische hulp in te roepen. En ook in dit geval dient men duidelijk aan de arts uit te leggen waarom men bezorgd is en de symptomen wederom goed te omschrijven. Medische hulp is namelijk ook bij een hersenontsteking snel vereist om op die manier onnodige risico’s en negatieve gevolgen te beperken.