Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Ontsteking van de schouder
Een ontsteking van de schouder kan verschillende vormen aannemen. De oorzaak is in de meeste gevallen weekweefsel dat ingeklemd raakt. Het gevolg is meestal veel pijn en bewegingsbeperking. Rust is vaak voldoende om de schouder te genezen. In sommige gevallen nemen de pijn en stijfheid van de schouder toe. Men kan de arm niet meer normaal gebruiken, aankleden gaat niet of moeilijk. Men heeft slapeloze nachten omdat slapen op de schouder erg pijnlijk is. Meestal is er bij deze symptomen sprake van een ontsteking van de schouder. De oorzaak van de ontsteking van de schouder kan een tendritis of een bursitis zijn.

Bij een bursitis is sprake van een slijmbeursontsteking. De weke weefsels in de schouder zijn ontstoken en gezwollen. Door de zwelling kunnen de spieren, pezen en gewrichten in de schouder niet meer normaal bewegen. Bij een tendritis is er meestal sprake van overbelasting of schade in de schouder. Overbelasting wordt vaak veroorzaakt door ongewone bewegingen, boven de macht tillen, zwaar sporten en dergelijke. De schade in de schouder die een ontsteking van de schouder veroorzaakt ontstaat door slijtage Als de slijtage wordt veroorzaakt door artrose dan heeft men een chronische tendritis. Vaak raakt de peesstructuur beschadigd en zorgt de zwelling voor pijn en stramheid van de schouder.

Als behandeling voor een ontsteking in de schouder worden pijnstillende- en ontstekingsremmende middelen gebruikt. Dit kan met injecties in de schouder of in tabletvorm. Bij een fysiotherapeut kan geprobeerd worden om de sterkte van de spieren en de stabiliteit van de schouder te verbeteren, hierdoor verbeterd vaak ook de beweeglijkheid van de schouder. Door de pijnstillende- en ontstekingsremmende middelen worden de pijn en de ontsteking bestreden, door fysiotherapie wordt vaak geprobeerd een betere houding aan te leren waardoor de klachten minder vaak voorkomen. Bij aanhoudende pijnklachten of telkens terugkerende pijnklachten kan een behandeling in een pijnkliniek overwogen worden. Is de oorzaak van de ontsteking van de schouder overbelasting dan kan het nodig zijn om activiteiten en werkzaamheden aan te passen. In sommige gevallen kan alleen een operatie nog helpen. Een operatie komt vaker voor bij chronische tendritis.

Je voet draagt je hele gewicht bij het lopen en staan. Als er een ontsteking in je voet ontstaat dan ben je bijna altijd tijdelijk niet in staat om jezelf op een normale manier te verplaatsen. Soms is een ontsteking in de voet zo erg dat lopen of op de...

De behandeling van een ontsteking is afhankelijk van de ontsteking zelf. Er zijn lichte ontstekingen die geen behandeling nodig hebben. Ontstekingen die behandeld kunnen worden door de eigen huisarts of tandarts en ontstekingen die een specialistische behandeling nodig hebben. Soms is bij de behandeling van een ontsteking een fysiotherapeut nodig...