Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Elektrische verwarming
Elektrische verwarming wordt vaak gebruikt als tijdelijke oplossing, bijverwarming of voor decoratieve doeleinden. Er zijn verschillende soorten elektrische verwarming in verschillende wattages met verschillende vermogens. In garages en dergelijke worden vaak de straalkacheltjes gebruikt waarbij het rooster aan de voorkant felrood kan opgloeien. Voor in huis kunnen deze kacheltjes behoorlijk gevaarlijk zijn, zeker als er kleine kinderen rondlopen op wie de gloeiende felle voorkant een aantrekkingskracht kan hebben. De kleine elektrische bijzetverwarming kan bovendien snel omgelopen geworden. Ook al is er geen lijfelijk vuur, de hitte kan in huis veel schade aanrichten. In principe zijn deze elektrische kacheltjes alleen geschikt op een betonnen ondergrond, hoewel ze ook veel in caravans en vakantiehuisjes gebruikt worden.

In huis worden voor daadwerkelijke verwarming wel elektrische radiatoren gebruikt. De meeste kinderen kennen het principe van de radiator en weten dat deze heet zijn als je ze aanraakt. Een ander voordeel voor in huis is dat je een elektrische radiator niet zo snel omloopt en dat het minder kwaad kan als dit zou gebeuren. Een andere vorm van elektrische verwarming zijn de voetenkacheltjes die warme, of hete lucht blazen. Deze worden ook wel gebruikt op werkplaatsen als er op een plaats wordt gewerkt. Op bouwprojecten worden door particulieren vaak elektrische blazers gebruikt om een ruimte snel te laten drogen. Bouwbedrijven maken voor dit doel gebruik van generatoren die stukken goedkoper werken.

Als decoratie worden steeds vaker elektrische openhaarden in een muur geplaatst. Het “vuur” kan in de meeste gevallen met een afstandbediening geregeld worden. Elektrische verwarming heeft zowel voor- als nadelen. Het grootste voordeel is dat je de elektrische verwarming, uitgezonderde de ingebouwde haarden en kachels, kunt verplaatsen. Je kunt de elektrische verwarming overal waar stroom in de buurt is aansluiten. Een elektrische verwarming kun je meenemen in je tent of caravan, maar ook naar het terras of de veranda om lekker warm, langer buiten te kunnen zitten. Het grootste nadeel van elektrische verwarming zijn de hoge kosten. De aanschafkosten zijn afhankelijk van het soort en model dat je koopt, de verbruikerskosten zorgen ervoor dat je elektriciteitsrekening hoog kan oplopen bij intensief gebruik.