Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Vloerverwarming
Bij een vloerverwarming worden de leidingen van de verwarming aangelegd onder de vloer. Een vloerverwarming kent verschillende voordelen die je met een andersoortige verwarming niet hebt. Een vloerverwarming wordt vaak gelegd in de leefruimte, maar ook in de wat chiquere badkamers kan men tegenwoordig een vloerverwarming vinden. Bij een vloerverwarming merk je meteen dat iedereen die zegt dat je voeten je lichaamsthermostaat zijn, gelijk heeft. Doordat er geen kou bij je voeten kan komen is de gevoelstemperatuur van een vloerverwarming warmer dan bij welke andere verwarmingsbron ook.

Een ander voordeel van een vloerverwarming is de blokkade die de verwarming vormt tussen de ventilerende koude lucht onder het huis en de leefruimte. Over de snelheid in een ruimte verwarmen lopen de meningen uiteen. Sommigen vinden dat de hogere ruimte minder snel verwarmt wordt dan bij andere soorten van verwarming, anderen beweren het tegendeel. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het soort vloer dat men in de leefruimte heeft gelegd. Door dik parket vinyl komt de warmte slechter in huis dan door de kieren bij originele houten planken. Over het algemeen gebruiken de meeste mensen met vloerverwarming hun centrale verwarmingssysteem slechts als bijverwarming.

Vloerverwarming is vooral aangenaam wonen. Mensen met vaatproblemen of bijvoorbeeld reuma hebben minder last omdat de voeten warm blijven. Kleine kinderen kunnen aangenaam kruipen of op de grond spelen. Het inrichten van je huis is gemakkelijker met vloerbedekking dan met een centrale verwarming. Je hoeft geen rekening te houden met het plaatsen van de meubelen en je kunt lange gordijnen zonder dat het invloed heeft op de kamertemperatuur, met een gerust hart dichtschuiven. Voor veel mensen die al in een bestaand huis wonen is het een voordeel dat de vloerverwarming op het bestaande centrale verwarmingsysteem aangesloten kan worden. Wel kost het even een flinke renovatie omdat de vloer opengemaakt zal moeten worden. Als je een serre of terras aanlegt dan kun je de vloerverwarming vanuit huis doortrekken. Vooral op het terras betekend dit dat je nog lang in het najaar en al vroeg in het voorjaar van je tuin kunt genieten zonder last te hebben van de kou.