Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
 Waterverwarmer
Een waterverwarmer is iets anders dan een waterkoker. In een waterkoker zit een verwarmingselement dat ervoor zorgt dat het water snel op temperatuur komt als het apparaat wordt aangezet. Het water wordt heet en voor nieuw warm water moet het apparaat opnieuw gevuld en aangezet worden. Ook is een waterverwarmer niet hetzelfde als een geiser die we vooral vroeger in de keuken hadden hangen voor direct warm water gebruik aan het aanrecht.

Een waterverwarmer is een boiler die meestal onder het aanrecht wordt geplaatst in huizen waar de verwarmingsinstallatie op zolder ligt. De waterverwarmer is een geïsoleerd voorraadvat waarin het warme water wordt opgeslagen tot het gebruikt wordt. Voor gebruik in de keuken is een voorraadvat van zo’n tweehonderd liter meestal meer dan voldoende. Het voordeel van de waterverwarmer is dat je geen water verspilt door het laten lopen van de kraan tot het warme water het aftappunt in de keuken bereikt. Heb je warm water gebruikt dan wordt de voorraad weer aangevuld.

Een waterverwarmer wordt ook wel gebruikt door mensen die met een caravan op vakantie gaan. Vaak gebruikt men hier een grotere opslag omdat naast het gebruik van warm water voor klein gebruik de waterverwarmer ook wordt gebruikt om in de eigen caravan te douchen. Het risico dat het warme water dan sneller op is, is met een kleine voorraadtank groter. De waterverwarmer is beter bekend onder de Engelse naam boiler. Wordt het warme water met beleid gebruikt dan kom je nooit zonder warm water te zitten. Is de voorraadtank voor het grootste deel verbruikt dan zal er even tijd nodig zijn om het aangevulde water op te laten warmen. Het water in de waterverwarmer, kan verwarmd worden door middel van elektriciteit, stookolie of aardgas. De energiebron die gebruikt wordt zal afhankelijk zijn van de locatie waar de waterverwarmer gebruikt wordt en de mogelijkheden die voorhanden zijn. In huis wordt vaak gebruik gemaakt van gas. Op een camping gebruikt men meestal de elektriciteitstoevoer of stookolie om het water in de waterverwarmer op de juiste temperatuur te houden. De temperatuur van het water is afhankelijk van de instelling.