Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Sanitair verwarming
In de meeste moderne huizen vind je een compleet ingerichte badkamer en een aparte wc. In de meeste gevallen zijn de gescheiden tussen twee verdiepingen. Woon je gelijkvloers dan is er vaak een gescheiden wc en badgelegenheid aanwezig. De aparte wc is meestal zo gelegen dat een aparte verwarming niet nodig is, de wc wordt mee verwarmd met de rest van het huis. Bovendien zijn de bezoekjes zo kort dat een aparte verwarming verspilde warmte zou zijn. Dit is anders in de badkamer waar een hoge temperatuur juist vaker gewenst is.

In de badkamer wordt veelvuldig gebruik gemaakt van tijdelijke warmte. Omdat de gewenste temperatuur hier meestal hoger is dan in de rest van het huis is de verwarming meestal losgekoppeld van het centrale verwarmingssysteem. Bovendien hoeft de verwarming dan ook niet de hele dag te verbruiken terwijl er geen gebruik van gemaakt wordt. Voor het sanitair zijn verschillende soorten verwarming te koop. Al deze modellen zorgen ervoor dat de verwarming gemakkelijk tussen het sanitair en het badkamermeubilair ingepast kan worden. Probeer wel om de verwarming tegen een buitenmuur, onder een raam of bij de deur te plaatsen voor een sneller warmte resultaat. Je kunt kiezen uit eenvoudige sanitaire verwarming maar ook voor design verwarming voor het sanitair.

Naast verwarming voor de hele sanitaire ruimte kun je ook speciale handdoek verwarming aan schaffen. Deze handdoekradiatoren vallen bij de meeste bedrijven onder de design verwarming waardoor er vaak een behoorlijk bedrag neergelegd moet worden voor een verwarmd handdoekrekje. Er zijn ook handdoekradiatoren die voldoende vermogen hebben om ook de sanitaire ruimte voldoende te verwarmen. Mensen die geen grote sanitaire ruimte hebben maken vaak gebruik van een badkamer straalkacheltje of een verwarmingslamp. Belangrijk bij sanitaire verwarming is het materiaal. Let altijd op dat de vermelding sanitaire ruimten op de verwarmingsmogelijkheden staat. Vocht en elektriciteit kan een gevaarlijke combinatie zijn, bovendien kunnen niet alle materialen tegen vocht. Sommige materialen kunnen bol gaan staan onder invloed van roest, metalen kunnen gaan roesten. Daarnaast is vooral bij sanitaire verwarming de hygiƫne belangrijk. Niet alle verwarmingsmogelijkheden voor het sanitair zijn gemakkelijk schoon te houden.