Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Warmteboiler
Als je gaat kijken voor een warmteboiler dan is het belangrijk om goed na te denken waarvoor je de warmteboiler wilt gebruiken. Soms is een warmteboiler met een warmtewisselaar voldoende, soms heb je een warmteboiler met twee warmtewisselaars nodig. Bepalend is hierbij de hoeveelheid warm water die gemiddeld gebruikt wordt. Veel mensen in nieuwe huizen hebben een verwarmingsketel op zolder. Dit houdt in dat er veel water wordt verspild voor er warm water uit de kraan in de keuken komt. Om dit te voorkomen kiezen veel bewoners ervoor om een kleine warmteboiler onder het aanrecht te plaatsen.

Bij een kleine warmteboiler vindt je een warmtewisselaar. Wil je naast het verwarmen van het water in de leiding dat gebruikt wordt in je huishouding ook voldoende of meer capaciteit voor het verwarmen van de centrale verwarming dan kun je hiervoor een ondersteunende warmteboiler kopen. Deze warmteboilers hebben meestal twee warmtewisselaars. Niet alleen de verwarming maar ook bijvoorbeeld het douchewater bereikt sneller de gewenste temperatuur waardoor ook hier waterverspilling wordt voorkomen. Binnen woonhuizen en in kleine bedrijfjes wordt meestal gebruikt gemaakt van warmteboilers met een inhoud tussen tweehonderd en duizend liter.

Bij grote bedrijven wordt de keuze gemaakt voor grote warmteboilers met twee warmtewisselaars omdat het apparaat hier vaker nodig is dan in kleinere situaties. Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid die men nodig heeft kan gekozen worden voor een warmteboiler tussen tweeduizend en vijfduizend liter. Om de werking van de warmteboiler te optimaliseren wordt het apparaat geïsoleerd geplaatst, zo kan er geen warmte verloren gaan. Bij hele grote bedrijven waarbij de warmteboiler van essentieel belang is wordt vaak gekozen voor een warmtewisselaar waarbij een derde verwarmingselement gemonteerd is. Let wel op, de warmteboiler moet wel geschikt zijn voor extra toevoegingen. Extra verwarmingselementen kunnen belangrijk zijn op plaatsen waar veel warm water op eenzelfde tijdstip gebruik wordt. Op plaatsen waar de warmteboiler niet goed werkt of een te kleine inhoud heeft is dit vooral merkbaar op spitsuren. Een voorbeeld is een hotel een uur voor etenstijd. Er wordt veelvuldig in bad of in de douche gegaan waardoor het water lauwwarm aanvoelt.