Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Luchtverwarming
Als we denken aan een huis en aan lucht, dan denken we in de meeste gevallen aan een lucht afvoer systeem. Maar als je door een ventilatiesysteem kunt afvoeren dan moet er ook lucht toegevoerd kunnen worden bedachten slimme ontwikkelaars. Het gevolg van deze gedachtegang is een vernuft systeem waarbij door verborgen buizensystemen beide gebeurt. Niet langer worden meer alleen nare luchtjes afgevoerd of koele lucht in huis geblazen. Het is nu ook mogelijk om het ventilatiesysteem te gebruiken voor luchtverwarming.

De lucht volgt een circuit waarbij vervuilde lucht wordt afgevoerd en gezuiverde en verwarmde lucht door ventilatieopeningen in huis wordt verspreid. De ventilatieroosters van de luchtverwarming kunnen in elke ruimte waar de warme lucht naar toe wordt geleid geplaatst worden. Door de druk van de warme lucht uit de luchtverwarming roosters wordt de koude lucht onder verdrukt. Het huis of een bepaalde ruimte zijn hierdoor snel van warme- en van frisse lucht voorzien. De keuze in ventilatie is tegenwoordig eveneens optioneel, men kan kiezen voor roosters of voor kokers. Beiden kunnen open- of dicht gedaan worden. De kokers bevatten een gladde schijf die niet alleen open- en dicht, maar ook verwijdert kan worden. Dit maakt het schoonhouden van deze luchtverwarming toevoer een stuk eenvoudiger dan het schoonmaken van *roosters.

Het* voordeel van luchtverwarming is net als bij vloerbedekking het niet meer nodig zijn van radiatoren tegen de muren. Daarnaast heb je bij luchtverwarming nog als voordeel dat ook de bedekking die je kiest voor de vloer, noch de meubelen in huis de warme lucht kunnen blokkeren of gedeeltelijk kunnen blokkeren. Ook bij luchtverwarming kun je een gewenste temperatuur instellen. Veel mensen zoeken oplossingen en mogelijkheden voor verwarming zonder lelijke- of in de weg staande radiatoren. Soms kan door de inrichting van het huis een deel van de warmte verloren gaan omdat plaatsing wel voor een deel voor de radiator moet. Ook vinden veel mensen het nadeel dat er geen kamerhoge gordijnen meer gehangen kunnen worden omdat sluiten een probleem vormt. De verwarming van het huis met luchtverwarming zou wel eens dé oplossing voor al deze problemen kunnen zijn.