Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Thermostaat verwarming
Een thermostaat verwarming is een elektrische verwarming die op een bepaalde temperatuur ingesteld kan worden. De thermostaat verwarming werkt als een klein systeem binnen een apparaat maar wordt ook gebruikt in grote ruimten zoals huizen en bedrijven om de lucht te verwarmen. Afhankelijk waarvoor de thermostaat verwarming gebruikt wordt kan er gekozen worden voor een temperatuur die je zelf in kunt stellen of een tijdmechanisme. Een goed voorbeeld van beide modellen zijn verschillende koffiezetapparaten die je kunt kopen. Het ene apparaat zet je zelf aan als je warme koffie wilt, op het andere stel je de tijd in zodat de warme koffie op een bepaald tijdstip klaar staat.

Een thermostaat werkt op metaal, metaal staat bekend als een van de beste warmte geleiders. In de thermostaat zijn twee verschillende metaalsoorten met elkaar verbonden. Door uitzetting bij verandering van temperatuur werkt de thermostaat op de ingestelde temperatuur. Als de metalen beschadigd worden of niet meer met elkaar in contact komen werkt de thermostaat niet meer en blijft de temperatuur zoals deze wordt aangevoerd. Vooral in apparaten waarbij water in contact komt net het metaal kan de thermostaat stuk gaan door kalkafzetting op de metalen. Een thermostaat vervangen is in de meeste gevallen zo kostbaar dat besloten wordt een apparaat te vervangen.

Afhankelijk van je leefstijl en leefgewoonte kan de keuze van thermostaat verwarming belangrijk zijn. Vaak kan men veel kosten besparen als er met beleid wordt omgesprongen met de warmte. In een tijd waar vaak met twee├źn buiten de deur gewerkt wordt en waar men nogal eens van huis is voor uitjes of weekendjes weg kan een klokthermostaat veel energie besparen. Je kunt bij deze thermostaat zelf aangeven wanneer je wilt dat de verwarming aangaat en welke temperatuur je wenst als je thuiskomt. Ben je vaker thuis of weet je nooit vooraf wanneer je wel of niet thuiskomt dan kan het gebruik van een thermostaat met ingestelde temperatuur gewenst zijn. Bij deze thermostaat verwarming is er constant een gelijke temperatuur in huis. De thermostaat voelt de temperatuur en de verwarming slaat aan- of juist af als dit nodig is.